Haberler

Hurda Malzemelerden Bisiklet Yaptı, Otomobil Tekerleği Taktı

Van'ın Erciş ilçesinde 25 yıldır bisiklet tamir ustalığı yapan Mücahit Altay, kendi tasarladığı farklı bisiklet modelleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Camikebir Mahallesi'nde bisiklet tamirci ustası olarak çalışan Mücahit Altay, yaptığı ilginç ve bir o kadar da farklı model bisikletlerle vatandaşların ilgi odağı oldu. Önce üç adet bisikleti tek bir bisiklete çevirerek üç kişinin aynı anda bindiği bisiklet yapmayı başaran Mücahit Usta, daha sonra geliştirdiği yeni bir proje ile birlikte üç farklı aracın parçalarından imal ettiği bisikletini kullanıp, tanıtımını yaptı. Bisikletin arka tekerleğine otomobil lastiği, ön tekerleğine motosiklet lastiği, gövdeyi ise orijinal bisiklet parçasından oluştuğunu belirten Altay, kıt imkanlarla mesleğini geliştirmeyi planladığını ifade ederek, tasarladığı bisiklet modellerine şimdiden talep gelmeye başladığı ve imkan verilmesi durumunda ise seri üretime geçeceğini söyledi.

Son olarak pedalları önde olan ve sürücüsünün ise uzanarak sürdüğü bir araç yapmayı da başardığını söyleyen Mücahit Altay, yakın zamanda pedalla hareket eden fayton yapmayı planladığını ifade ederek, "Çocukluğumdan bugüne kadar bisiklet dünyası içindeyim. Boş zamanlarımı yeni tasarımlarla değerlendiriyorum. Yaptığım üç ayrı bisikletin ikisine şimdiden Antalya'dan müşteri çıktı. İmkan verilirse başka başka bisikletler yapmayı planlıyorum" dedi.

Vatandaşlar ise, bisiklet tamir ustasının yaptığı farklı model bisikletleri hayranlıkla izleyip bazen de deneme sürüşünde bulunmayı ihmal etmediler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title