Haberler

Hülya Avşar'a 'Marka' Ödülü

Türk Patent Enstitüsünün (Tpe), '2007 Yılı Patent Ödülleri', 14 Şubatta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Katılmasının Beklendiği Törende Sahiplerini Bulacak.

Türk Patent Enstitüsünün (TPE), ''2007 Yılı Patent Ödülleri'', 14 Şubatta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılmasının beklendiği törende sahiplerini bulacak.

Marka dalında; Hülya Avşar, Turkcell, Sarar Tekstil, Pınar Süt Mamulleri Sanayi A.Ş, NTV, Kanal D, Goldaş Mücevherat Sanayi A.Ş, VARYAP Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırımları Ticaret Limited Şirketi ile Kale Holding A.Ş. KaleKalıp Makine ve Kalıp Sanayi A.Ş. ödül alacak.

Patent dalında; Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, MAKERSAN Otomotiv Sanayi, Naim Ertürk Tanrısever ve ortak buluşlarıyla Sabancı Üniversitesi-TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ödüllendirilecek.

Tasarım dalında ise helezonik görüntülü bina tasarımlarıyla BRENER Yapı Mimarlık Proje Tasarım Uygulama Sanayi Şirketi, elma şeklindeki yüzük tasarımıyla Sevan Kuyumculuk ve hamak tasarımıyla HATİL Enerji İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ödül alacak.

Törende ''Paten Ligi'' adı altında da 2007 yılında en çok başvuru yapan firmalar ödüllendirilecek.

Marka dalında yaptığı 253 başvuruyla Yıldız Holding A.Ş, patent dalında yaptığı 192 başvuruyla Arçelik A.Ş, yine patent dalında yaptığı 7 başvuruyla Yücel Ağören ve tasarım dalında yaptığı 95 başvuruyla da Boytaş Mobilya ödül alacak.

Törende ünlü isimler sunuculuk yapacak. Bu isimler tasarım, marka ve patenti temsilen, TPE nezdinde bu faaliyetlerin renkleri olan kırmızı, sarı ve mavi renkte giysiler giyecekler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title