Haberler

Hükümlü Çocuklardan 'Şampiyon Adayı' Çıkarılacak

Kerem Kocalar - Badminton Federasyonu Tarafından Geliştirilen Proje Kapsamında Ceza ve Islah Evlerinde Kalan Çocuklara, Badminton Antrenörlüğü Kursu Alan Gardiyanlar Tarafından Eğitim Verilecek ve Yetenekli Olanlar Şampiyonalara Katılması İçi Yetiştirilecek

Kerem Kocalar - Badminton Federasyonu tarafından geliştirilen proje kapsamında ceza ve ıslah evlerinde kalan çocuklara, badminton antrenörlüğü kursu alan gardiyanlar tarafından eğitim verilecek ve yetenekli olanlar şampiyonalara katılması içi yetiştirilecek.

Federasyon başkanı Murat Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaş grubunun rahatlıkla yer alabileceği bir spor dalı olan badmintonda ülke ve dünya genelinde ciddi başarılar elde etmek istediklerini söyledi.

Bu kapsamda sporla ilgilenmek için maddi ve manevi olanakları olmayanlara da ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Özmekik, bu hedef doğrultusunda 4 yıl önce hükümlü yetişkinlerle bir araya geldiklerini ve onlara badminton eğitimi verdiklerini hatırlattı.

Bu süreç içerisinde gardiyanlara badminton antrenörlüğü eğitimi ve sertifikası verdiklerini anlatan Özmekik, şöyle devam etti:

'Yetişkinlerle birlikteliğimizi sürdürürken, çok eğlenceli vakit geçirdik ve yapılan eğitim çalışmaları sayesinde çok sayıda antrenörlük yapabilecek gardiyanlar yetiştirdik. Şimdi ise hükümlü çocuklarımıza el uzatma kararı aldık. Kararın ardından Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yetkilileriyle düşüncemizi paylaştık. Onların da bu tarz projelerde yer almak istediğini görünce, çalışmalara başladık.'

Badmintonun Malezya'da ruhsal tedavi ve rehabilitasyon amaçlı kullanıldığını bildiren Özmekik, '21-23 Haziran tarihleri arasında '3. Türkiye Ceza ve Tevkif Evleri Şampiyonası'nı gerçekleştireceğiz. Bunun ardından da çocuklarımızı kapsayan projemizin hazırlıklarına hız vereceğiz' diye konuştu.

Proje kapsamında 400 gardiyanın antrenör olarak görev alacağını ifade eden Özmekik, şunları kaydetti:

'Proje, ceza evlerinde bulunan çocuk hükümlülerin rehabilitasyona katkı sağlayacak. Onların enerjilerini pozitif yönde harcayarak rahatlamalarını ve daha sağlıklı düşünmelerini sağlamak istiyoruz. Aslında bu çok önemli. Çünkü enerjisini doğru kullanabilen ve sağlıklı düşünebilen insanların yaratılması, sağlıklı bir toplumun oluşması anlamına geliyor. İlk etapta pilot olarak Diyarbakır, Van, Hakkari ve Şırnak illerinde uygulanması planlanan projede, hedefimiz en az bin çocuğa ulaşmak. Bu çocuklarımızla kuracağımız dostlukların ardından, yetenekli olanları incelemeye ve takip etmeye başlayacağız. Bu sayede ise belki de geleceğin yeni Balkan ve dünya şampiyonları çıkacak.'

- 'BİRLİKTE PROJE ÜRETELİM'-

Federasyon olarak sosyal projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Özmekik, bu kapsamda herkesin desteğine ihtiyaç duyulduğunu ve kendilerine ulaşan tüm projeleri inceleyerek, bunlardan badmintonun gelişimi ve insanların refahını artıracak olanlara olumlu yanıt verdiklerini söyledi.

Bu kapsamda gençleri ve girişimcileri birlikte proje üretmeye davet eden Özmekik, 'Hayata geçireceğimiz her projede halkın katılımını görmek istiyoruz. Çünkü bizim temel amacımız badmintonu halk sporu haline getirmek' diye konuştu.

- SPORUN ÖZELLİKLERİ-

Tenise benzer bir spor dalı olarak dikkati çeken badminton, kaz tüyünden yapılan bir top ve raketle oynanıyor. Topun file üzerinden rakip alana atılması amacına dayanan badminton, kolayca öğrenilebilen, bay ve bayan, bütün yaş grubunda insanların yapabildiği, ender sporlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Şiddet içermemesi, oynaması ve seyredilmesinin zevkli olması nedeniyle bayanların da büyük ilgisini çeken bu spor, tenis oyunları grubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir file bulunuyor ve herkes kendine ayrılan sahada yer alıyor. Benzer spor dalına göre oldukça ekonomik koşullarla tanışılabilen badmintonda, 3'er TL'lik top ve raketle başlamak, 15 TL'lik raketlerle uluslararası arenada düzenlenecek karşılaşmalarda bile maç yapabilmek mümkün.

(KRM-ST-ERS-SÇ) - MERSİN

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title