Haberler

Hükümetten, Alman Hükümeti'ne 'Yangını Ciddi Soruşturun' Çağrısı

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde çoğunluk olarak Türkler'in yaşadığı binada dün çıkan yangında 9 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak Almanya yetkili makamlarından ciddi bir soruşturma yapmalarını istediklerini söyledi. Şahin, "Federal Almanya yetkililerinden bu olay kaza mıdır, sabotaj mıdır, çok ciddi çalışmalar yapmalarını ve bilgilendirmelerini istiyoruz" dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından bir açıklama yapan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kurul gündemine ilişkin bilgi verdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Meclis gündemine ilişkin kurulu bilgilendirdiğini belirten Şahin, yarım kalan Vakıflar Kanunu'nun yarın, anayasa değişiklik teklifininin ise çarşamba günü Genel Kurul'da ele alınacağını söyledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bakanlığının hazırladığı 'Serbest Müşavirlik, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirliği Kanun

Tasarısı'na ilişkin kurula sunum yaptığını anlatan Şahin, 21 maddeden oluşan tasarı üzerinde bir süre daha çalışılmasına karar verildiğini, bu nedenle imzaya açılmadığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan Askeri Hakimler Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı üzerinde de bir süre çalışılacağını belirten Şahin, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun da 'aile ve sosyal araştırma uzmanı kadrosu ihdasıyla ilgili kanun tasarısı' hakkında kurulu bilgilendirdiğini ifade

etti. Şahin, Türkiye'deki sosyal sorunların tespiti, Türk ailesinin bütünlüğünün korunması ve güçlendirilmesi faaliyetinin layıkıyla yerine getirebilmesi için aile ve sosyal araştırma uzmanına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

MEDENİYETLER İTTİFAKI ULUSAL PLANI

Bakan Şahin, toplantıda Medeniyetler İttifakı Ulusal Planı'nın da görüşüldüğünü açıkladı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın bu konuyla ilgili kurulu bilgilendirdiğini dile getiren Şahin, daha önce kurulan Ulusal Eşgüdüm Komitesi'nde 9 bakanın yer aldığını, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun da artık kurulda görev yapacağını söyledi. Şahin, "Sorumlulğumuzu yerine getirebilmemiz için eğitim, medya, göç ve gençlik alanında çok ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Biz hem Türkiye'de hem de bölgemizde bu

çalışmaları en iyi şekilde yapmak durumundayız" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın AB sürecinde gelinen noktaya ilişkin kurula sunum yaptığını anlatan Şahin, şirketler hukuku faslının açılmasının gündemde olduğunu söyledi.

ALMANYA'DA 9 TÜRK'ÜN ÖLDÜĞÜ YANGIN

Şahin, Babacan'ın Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk'ün ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin de kurula bilgi verdiğini açıkladı. Bu olaydan büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Şahin, "Federal Almanya yetkili makamlarından bu konuda çok ciddi bir soruşturma istiyoruz. Kaza mıdır, sabotaj mıdır, çok ciddi çalışmalar yapmalarını ve bilgilendirmelerini istiyoruz" dedi.

(DA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title