Haberler

'Hükümetimiz, Silahlı Kuvvetlerin Arkasındadır'

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM'de Bugüne Kadar Kendisinin Götürdüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Talep Ettiği Hiçbir Ödenekte Kısıntı Olmadığını Belirtti.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, TBMM'de bugüne kadar kendisinin götürdüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin talep ettiği hiçbir ödenekte kısıntı olmadığını belirterek, "Silahlı Kuvvetlerimiz hangi aracı istemişse o aracı alacak paramız vardır. Hangi silahı istediyse o silaha yönelmişizdir. TBMM ve Hükümetimiz, silahlı kuvvetlerin arkasındadır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Gönül, Bornova Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (BOSİAD), düzenlediği toplantıda işadamlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda işadamlarının sorularını yanıtlayan Bakan Gönül, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Hükümet arasında herhangi araç gereç alımı konusunda sıkıntı yaşanıp yaşanmadığı yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

"TBMM'de bugüne kadar, benim götürdüğüm, silahlı kuvvetlerin talep ettiği hiç bir ödenekte, hiç bir kısıntı olmamıştır. Silahlı Kuvvetlerimiz hangi aracı istemişse, o silaha yönelmişizdir. Avrupa'da çok az ülkenin tanker uçağı vardır. 3 veya 4'ü geçmez. Türk Hava Kuvvetlerinin tanker uçağı vardır. Böylece uçaklarımızın vuruş gücü, sınır tanımaz hale gelmiştir.

Avrupa'da Awacs uçağı olan ülkeler Almanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda'dır. 5. olarak Türkiye oluyor. Uçağın bedeli 1.5 milyar dolardır. Biz göreve geldiğimiz zaman 12 milyon çiftçimizin borçlarının toplamı da 1.5 milyar dolardı. Hükümetimiz hiç tereddüt etmeden bunu vermiştir. Silahlı Kuvvetlerimize, çok şey borçlu olduğumuz insanlara hizmet etsin diye ne ödenekte, ne bütçede bir sıkıntımız vardır. Bunu en yetkili olarak söyleyecek kişi benim. Silahlı Kuvvetlerin bütçesini, kanunlarını Mecliste savunan benim. Bütçe Komisyonu bana sıkıntı verseydi gazetelerden okurdunuz. Hiçbir sıkıntımız yoktur. Ödeneklerimiz tamdır. TBMM ve Hükümetimiz silahlı kuvvetlerin arkasındadır."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title