Haberler

Hükümet Sözcüsü Çiçek: Kimse Bizden Yeni Paket Beklemesin (1)

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Terörle Mücadelede Mevcut Yapılanların Dışında Yeni Bir Paket Çıkarılmasının Söz Konusu Olmadığını Belirtti. Çiçek, "Bizim Teröristi Dağdan İndirmek Adına Özel Paket Açıklamamızı Kimse Beklemesin. Bu Doğru Bir Şey Değildir. Aksi Halde Terör Örgütü, 'Ben Olmasaydım Bu Düzenlemeler Yapılmayacaktı' Propagandasını Yapar" Dedi.

Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, terörle mücadelede mevcut yapılanların dışında yeni bir paket çıkarılmasının söz konusu olmadığını belirtti. Çiçek, "Bizim teröristi dağdan indirmek adına özel paket açıklamamızı kimse beklemesin. Bu doğru bir şey değildir. Aksi halde terör örgütü, 'ben olmasaydım bu düzenlemeler yapılmayacaktı' propagandasını yapar" dedi.

     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk Ceza Kanunu'nun etkin pişmanlık hükmünü düzenleyen 221'inci maddesinin kapsamının değiştirilip değiştirilmeyeceği sorulan Çiçek, bugüne kadar çeşitli adlar altında sekiz defa benzer yasanın çıkarıldığını anımsattı. Bu tür yasaların çıkarılmasının beraberinde yeni sıkıntılar getirdiğine işaret eden Çiçek, ikide bir özel yasa çıkararak Türkiye'de gerginliğe meydan vermemek ve barışı zedelememek gerektiğini söyledi.

-"BU YOL YOL DEĞİLDİR"-

     Bakan Çiçek, 221'inci maddenin yeteri kadar bilinmediğini belirterek, "Örgütün yönetim kadroları kendilerini kurtaracak bir çözüm söz konusu olmadığı zaman diğer örgüt üyelerini baskı altında tutmaktadır. Bu yasadan ifade imkanı ortadan kalkmaktadır. Çocukları şu veya bu şekilde dağa çıkmış olanlar, çocuklarıyla biraz daha yakından ilgilenmeli, ceza kanunun getirdiği bu imkandan istifade etmelidir, edebilmelidir" dedi. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

     "Örgütün tepe noktasında görev alan ve milletin çocuklarını terörist haline getirip kendi devletine, milletine, bayrağına suç işler hale getirmek isteyenler kendilerini ilgilendirmediği içinÂ… Bunların bir kısmı unu kuru, tuzu kuru. AB ülkelerinde özel villalarda oturup yaşıyorlar, diğerleri burada asgari ücretle eylem koyuyorlar. Dolayısıyla onların da akıllarını başlarına almaları gerekiyor. Bu yol, yol değildir."

     Çiçek, sorulan bir soru üzerine de bugüne kadar 221. maddeden yararlanan sayısının Ekim 2007 sonu itibariyle sadece 8 ilde 353 kişi olduğunu söyleyerek, "Herkes belli maddelere takılıp kaldığı için diğer maddeleri görmüyorlar. Bu rakamın çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

-"YENİ PAKET SÖZ KONUSU DEĞİL"-

     "Terörle mücadelede askeri yöntemler dışında yeni bir paketin açılmasının söz konusu olup olmadığı" şeklindeki bir soru üzerine Çiçek, iktidara geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmaların önemli bir kısmının terörle bağlantılı olduğunu belirtti. Yapılan çalışmaların isimlerinde "terörle mücadele" sözcüğü geçmediği için bir şey yapılmıyor eleştirilerinin haksızlık olduğunu belirten Çiçek şöyle konuştu:

     "Böylesine ayırıcı, somut hale getirerek yasa çıkarmak anlayışı tam da terör örgütünün propagandasını yapmaktır. Biz böyle bir yanlış içinde olamayız, yapamayız, böyle bir çalışmamız da yok. Eğer işsizlik nedeniyle insanlar terörist oluyorsa, GAP projesi 3.8 milyon kişiye iş anlamına gelir. İnsanlar bu nedenle bu yola gidiyorsa bizim yapmak istediğimiz iş budur. O bölgede en güçlü olan parti Ak Parti'dir. Bizim teröristi dağdan indirmek adına özel paket açıklamamızı kimse beklemesin. Bu doğru bir şey değildir. Aksi halde terör örgütü, 'ben olmasaydım bu düzenlemeler yapılmayacaktı, bu yollar yapılmayacaktı' propagandasını yapar. Devlete millete haksızlık olur. Birçok çalışmayı yaptık, yapıyoruz."

-"BU SORUYU SORMAYINCA YEVMİYENİZ Mİ KESİLİYOR?"-

     Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun gündemine 301. madde ile ilgili bir düzenlemenin gelip gelmeğinin sorulması üzerine de, bu soruya defalarca yanıt verdiğini ve Başbakan'ın da konuyla ilgili açıklamalarının olduğunu söyledi. Çiçek, "Soran aynı kişi, cevaplayan aynı kişi. Bu soruyu sormayınca yevmiyeniz mi kesiliyor" dedi. (ANKA/SÜRECEK)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title