Haberler

Hükümet Sözcüsü Çiçek: "Bazı Bakanlıklar Bünyesinde Değişiklik Yapılacak"

60. Hükümetin İlk Bakanlar Kurulu Toplantısında Bakanlıkların Görev Dağılımları Ele Alındı.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun yürürlükteki mevzuata göre belirlendiğini belirterek, önümüzdeki günlerde Devlet Bakanlıkları'nın sorumluluk alanlarında bazı değişiklikler yapılacağını söyledi.

Toplantıda, 3'ü Başbakan Yardımcılığı olmak üzere 9 Devlet Bakanlığı'nın görev dağılımlarıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapıldığını ifade eden Çiçek, buna dair çalışmanın bir iki gün içinde sonuçlandırılacağını açıkladı.

Çiçek, aynı zamanda Hükümet Sözcüsü sıfatıyla 60. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yaptı. Hükümet Programı'nın yanı sıra bir de bu programa paralel olarak Eylem Planı hazırlandığını bildiren Çiçek, Bakanlar Kurulu gündemindeki tüm konuların öncelikli olduğunu, bunlar dışında her Bakanlığın da kendine göre bir eylem planı olacağını ifade etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanlığının ayrılmasının gündemde olduğunu bu durumda kabineye yeni Bakan girip girmeyeceği şeklindeki bir soru üzerine, söz konusu bakanlığın ayrılma gibi bir durumun şu anda söz konusu olmadığını belirtti.

Çiçek, "ayrılırsa iyi mi olur acaba?" diye düşündüklerini kaydederek kabineye yeni girme durumunun olmadığını söyledi.

Devlet Bakanlıklarının sorumluluk alanları ve kurulması düşünülen yeni bakanlıklarla ilgili de bilgi veren Çiçek, su, çevre, şehircilik gibi konuların Türkiye'nin gündemine girdiğini ve bu konulara ayrı bir önem atfedilmesi gerektiğini belirtti. Aynı alanlara bakan birden çok kuruluş olmasının bazı bürokratik sıkıntılar getirdiğini ve bu sorunu aşmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çiçek, bu çalışmaların ayrıntısının toplantıda görüşülmediğini fakat genel çerçevesini bildiklerini ifade etti.

Kamuda yürütülen toplu görüşmelerin, görevi Mehmet Ali Şahin'den devralacak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Başesgioğlu tarafından yürütüleceğini söyleyen Çiçek, görüşme takviminin de daha sonra yapılacağını belirtti.

-"GÜVEN OYLAMASI 5 EYLÜL'DE"-

Çiçek, yeni kabinenin güven oylamasının da 5 Eylül Çarşamba günü yapılacağını açıkladı.

Çiçek, Cuma günü hem yeni Bakanlar Kurulu ile ilgili bilgilerin hem de Hükümet programı'nın TBMM'ye sunulacağını kaydetti.

Hükümet Programı'nın AKP'nin seçim beyannamesinde kamuoyuna sunduğu vaatlerin program haline getirilmesiyle oluşturulacağını kaydeden Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının da bundan önce olduğu gibi pazartesi günleri yapılacağını söyledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title