Haberler

Hükümet Programına Muhalefetten Tepkiler

Başbakan Erdoğan Tarafından TBMM'ye Sunulan 60. Hükümet Programı, Muhalefet Partilerini Tatmin Etmedi. Muhalefet Temsilcileri, Yaptıkları Değerlendirmelerde Programı Beğenmediklerini İfade Etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM Genel Kurulu'na sunulan 60. hükümet programı, muhalefet partilerini tatmin etmedi. Muhalefet temsilcileri, yaptıkları değerlendirmelerde programı beğenmediklerini ifade etti.

Program üzerine yorumlar şöyle:

MHP Lideri Devlet Bahçeli: "Hükümet programı ile ilgili görüşlerimizi pazartesi günü dile getireceğiz"

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı: "Yavan ve tutarsız bir program. Özensiz, hiç tuttarlığı olmayan bir program. Hedefleri ortaya koymaktan çok sloganlarla geçmiş, icraatları özetleyen bir program. Biraz kuruydu ve birbirleriyle çelişen yuvarlak laflarla yamalı bohça gibiydi. İlk defa bir programda İngilizce bir kelime 'take off'un yer alması da dikkat çekici. Bu, Kıbrıs politikasında çok özlü değişiklik işareti değilse, özensizliğin işaretidir. KKTC'nin uluslararası meşruiyeti artmış. Hayret ettim.

KKTC ilk defa ofis açmış ve bunlar büyükelçilik gibi çalışmış. Bunların büyükelçilik gibi çalışması büyük yenilik, 35 yıldır Kıbrıs konusuyla ilgiliyim, ben bilmiyordum. Dışişleri Bakanı bizi aydınlatsın. KKTC 15 yıl önce ofis açtı ama bunlar Türkiye'nin büyükelçilikleri bünyesinde. Programda Kıbrıs'la ilgili ilkelere hiç temas edilmemesi manidar. AB, Türklerin azınlık olarak AB'ye yamanmasıyla Türkiye'nin AB üyeliğini gerçekleştireceğini söyleyerek şantaj yapıyor. Programda buna ilişkin görüşler yer

almadığına göre AK Parti, Kıbrıs sorununu AB'ye havale etti. AB bölümünün bu kadar içeriksiz olması biraz garip geldi. Irak kısmında Türkmenler'e atıfta bulunulmuyor. Kuzey Irakla ilgili bir şey yok"

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş: "Sağlıkta KDV indirimi başarı değil... 'Kamuya ilaç yükü hafifletildi' deniyor ama 5.3 milyar dolar olan ilaç masrafı, 17 milyar dolara çıktı. Sağlıkta KDV'nin indirilmesi başarı değil, hükümet kendi alacağını indirdi. Aile hekimliği başarı gibi sunuldu ama sadece 5 yılda ancak 11 ilde uygulanabildi. 'Genel Sosyal ve Genel Sağlık Sigorta Kanunu çıkarıldı' denildi ama bu kanun da iptal edildi. Çocuklara 18 yaş sınırı getirilerek sosyal güvenlik kapsamından

evlenmemiş kızlar çıkarıldı. 'Yusufeli Barajı inşa edildi' denildi ama zaten yıllardır inşaat halinde. İşsizlik Sigortası ile övünüldü ama bu 57. Hükümet döneminde çıkarıldı"

DTP Gurup Başkanı Ahmet Türk: "Demokratik toplumlarda toplumsal gelişme çerçevesinde gelir dengesizliği ve milli gelir farklılıkları üzerinde durulur. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Şırnak, Hakkari, Muş, Bitlis... bunlar milli gelir açısından bir görülebilir mi? Bazılarında milli gelir 10 bin dolar iken bazılarında 350 dolar. Demokratik toplumlarda bu dengesizliklerin giderilmesi için özel kalkınma programları uygulanır. Örneğin İtalya, Güney ile Kuzey arasındaki kalkınma farklılığını gidermek için bir

kalkınma programı uyguladı. Bunun için de bütçeden pay ayırdı. Okunan hükümet programında çalışanların sorunlarının çözümü, asayiş, eğitim-sağlık, köye dönüş gibi konularda somut bir şey söylenmiyor. Sadece şimdiye kadar hükümetin yaptığı icraatlar anlatılıyor. Ben pazartesi program üzerinde bir konuşma yapacağım, programı beğenmedim"

CHP Milletvekili Mustafa Özyürek: "59. Hükümet programının tekrarı. Yeni birşey, heyecanlandıracak yeni bir unsur yok. Toplumda tartışılan konulara değinilmemiş"

(AU-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title