Haberler

Hükümet Programı Görüşülüyor (9)erdoğan: "Farkılılıklardan Bahsedenler PKK"yı Terör Örgütü İlan Etmeliler"

Hükümet Programı Üzerine Eleştirileri Yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Eleştirilerini "Program Eleştirisi Değil de Sadece Gazete Kupürlerine Dayalı Olarak Yalan Yanlış Ne Varsa Onların Ortaya Konulması" Olarak Değerlendirirken DTP'ye Yönelik Olarak da "Farklılıklardan Bahsedenler Bölücü Terör Örgütünü Terör Örgütü Olarak İlan Etmelidir" Dedi.

Hükümet programı üzerine eleştirileri yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin eleştirilerini "program eleştirisi değil de sadece gazete kupürlerine dayalı olarak yalan yanlış ne varsa onların ortaya konulması" olarak değerlendirDİ.

Erdoğan, DTP'ye yönelik olarak "Farklılıklardan bahsediliyor. Farklılıklarımız olacak. Ancak bu ifadeyi kullananlar üzülerek söylüyorum bu ülkede bölücü teröre destek veren terör örgütünü de terör örgütü olarak ilan etmelidir. Bunu Avrupa Birliği üyesi ülkeler yapıyor, Amerika yapıyor, şurası yapıyor burası yapıyor da benim ülkemde bu çatı altında olanlar neden yapıyor?. Onların da yapması lazım" diye konuştu.

-TÜRKİYE VATANDAŞLIĞI -

Türkiye Cumhuriyete vatandaşlığı konusunda da spekülasyon yapılmamasını isteyen Başbakan Erdoğan, bu konudaki tanımın Anayasa'da açıkça yapıldığını ve "3 kırmızı çizgilerinin olduğunu" belirtti.

Erdoğan, üniter yapı konusunda muhalefetle farklı bir yaklaşım içinde olmadıklarını belirterek, temelde aynı şeyleri düşündüklerini söyledi. Seçim meydanların da dile getirdikleri "Tek devlet, tek bayrak, tek millet, tak vatan" üzerine kurulu 4 temelin kendilerini bağladığını söyledi. Erdoğan konuşmasına, "Cumhuriyetimizin temel değerleri üzerinde siyaset yapma dönemini bir kenara bırakmalıyız. Bu bir fayda getirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu tartışılmaz ve bu konu üzerinde zaten şu ana yapılan iftiralar tutmadı, tutmayacak da. Niye, milletimiz gerçeği görüyor da onun için" şeklinde devam etti.

-MENDERES KARŞILAŞTIRMASI-

22 Temmuz seçimlerinde AKP'nin oylarını artırmasını milletin AKP'nin hükümet programını başarılı bulmasına bağlayan Erdoğan, AKP iktidarıyla 1954 Menderes iktidarını karşılatırdı.

Erdoğan şöyle konuştu: "Sene 1954 rahmetli Menderes'in oyunu artırarak iktidarını devam ettirmesi. Sene 2007, buyrun AKP iktidarının oyunu artırarak devam ettirmesi burası çok önemli. Bunu bir kenara koyamayız."

Emanet oy eleştirisine de değinen Erdoğan, "Ülkemizde neler yapıldığının farkında değil bazı arkadaşlar. Bakınız Güneydoğu ve Doğuya bu dönem içinde yapılan devlet yatırımlarının tutarı 5.5 katrilyon. Eğitim sağlık ulaşım enerji bu adımlar atıldı. Partim için emanet oylar ifadesini kullananlar eğer kendilerine güveniyorlarsa parti olarak seçime girseydiler. Ve nerelerden nasıl oylar alındığını da gayet iyi biliyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, gemi sektörüyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Sektörün 2015 yılına kadar bağlandığını belirten Erdoğan bunu sıçrama olarak nitelendirdi.(SÜRECEK)(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title