Haberler

Hükümet Programı Görüşülüyor (4)- Bahçeli'den AKP ve DTP'ye Uyarılar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ve DTP'ye İsim Vermeden Uyarılarda Bulunduğu Konuşmasında, "Milli Kimlik" Tartışmalarının Milli Devlet Niteliğini Tasfiye Amacının İlk Perdesi Olduğunu Belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Tektir, Ülkesi ve Milleti Birdir" Dedi. Bahçeli'nin "Millet" Kavramı İçine Tüm Etnik Köken, Dil, Din ve Mezheplerin Girdiğini Söylemesi Dikkat Çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP ve DTP'ye isim vermeden uyarılarda bulunduğu konuşmasında, "Milli kimlik" tartışmalarının milli devlet niteliğini tasfiye amacının ilk perdesi olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milleti birdir" dedi. Bahçeli'nin "millet" kavramı içine tüm etnik köken, dil, din ve mezheplerin girdiğini söylemesi dikkat çekti.

-Bahçeli, önceki AKP hükümetinin Kuzey Irak'la ilgili adım atmamasını eleştirerek, "Türkiye Kuzey Irak'ta yuvalanan terör örgütünün fiili saldırısı altındadır. AKP, bu konuda askeri güçle desteklenen etkili bir siyasi caydırıcılık stratejisi uygulama iradesi ve cesareti olmadığını bir kere daha tescil etmiştir" dedi.

ANKARA (ANKA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 60. Hükümetin programı üzerinde görüşlerini açıklarken, AKP ve DTP'ye isim vermeden uyarılarda bulundu.

Bahçeli, konuşmasında, "Milli kimlik" tartışmalarının milli devlet niteliğini tasfiye amacının ilk perdesi olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milleti birdir" dedi.

Bahçeli'nin "millet" kavramı içine tüm etnik köken, dil, din ve mezheplerin girdiğini söylemesi dikkat çekti.

Bahçeli, önceki AKP hükümetinin Kuzey Irak'la ilgili adım atmamasını eleştirerek, "Türkiye Kuzey Irak'ta yuvalanan terör örgütünün fiili saldırısı altındadır. Kuzey Irak'taki gruplar terör kartını Türkiye'ye karşı bir tehdit silahı olarak kullanmakta ve milli birliğimizi hedef alan hayasız tahriklerini sürdürmektedir. Bu gerçeklere rağmen AKP hükümeti terörle mücadele konusunu yuvarlak ve içi boş sözlerle geçiştirmiştir. Bu konuda askeri güçle desteklenen etkili bir siyasi caydırıcılık stratejisi uygulama iradesi ve cesareti olmadığını bir kere daha tescil etmiştir" dedi.

Bahçeli, "Türkiye'nin önündeki en büyük sorun olan kanlı terör ve etnik bölücülük son dönemle tehlikeli boyutlar kazanmıştır. Türk milletinin kardeşliğini, devletin siyasi yapısını ve toprak bütünlüğünü hedef alan etnik tahrikler pervasızca sürdürülmektedir" dedi.

-"KAN BAĞI DEĞİL KÜLTÜR VE DUYGU BAĞI"-

Bahçeli, millet kavramının her dönemde etnik köken, dil, din ve mezhep farklılıklarını aşan kaynaştırıcı bir kavram olduğunu söyledi. Bahçeli, "Türk milletini oluşturan temel bağ, kan bağı ve soybirliği değil, kültür ve duygularda ortaklıktır. Ortak bir geçmişi paylaşan, ortak kültürü yaşayan ve ortak bir gelecek idealini inanan tüm Türk vatandaşları, etnik kökenli ne olursa olsun, Türk kimliğinde birleşmişler ve Türk Milletine ortaklaşa vücut vermişlerdir" dedi.

-"TÜRKİYELİLİK"-

Bahçeli, "Türk Devletine ve Türk Milletine mensubiyetin, Türkiyelilik gibi coğrafi bir terimle tanınması, hukuki bir statü olan vatandaşlık bağının üst kimlik olarak kabul edilerek, kurucu milli kimliğin bir alt-kimlik konumuna itilmesi ve bu sanal kavramlar temelinde Türk milletine kimlik arayışına girilmesi, tek kelimeyle abesle iştigaldir" dedi.

-LAİKLİK-

Konuşmasında laiklik tartışmasını da değinen Bahçeli, son dönemde laikliğin iç siyaset malzemesi olarak kullanılmasının, Türkiye'nin milli birliğini zedeleyen bir husumet cephesinin zeminini hazırladığını söyledi. Bahçeli, laiklik tartışmalarını "endişe verici" bulduğunu belirterek şöyle dedi:

"Laiklik ilkesi, din ve inanç konuları, çok yönlü hassasiyetler taşıyan nazik konulardır. Bu konuları siyasi maçlarla sürekli kaşıyan ve kullanan karşıt kutuplar, Türkiye'nin karşısında bir gerginlik denklemi çıkarmıştır. Bu ayrıştırıcı siyasi istismar politikaları sonucu bu değerler siyasi gerilim hattına dönüştürülmüştür."

-KUZEY IRAK-

Bahçeli, önceki AKP hükümetinin Kuzey Irak'la ilgili adım atmamasını eleştirerek, "Türkiye Kuzey Irak'ta yuvalanan terör örgütünün fiili saldırısı altındadır. Kuzey Irak'taki gruplar terör kartını Türkiye'ye karşı bir tehdit silahı olarak kullanmakta ve milli birliğimizi hedef alan hayasız tahriklerini sürdürmektedir. Bu gerçeklere rağmen AKP hükümeti terörle mücadele konusunu yuvarlak ve içi boş sözlerle geçiştirmiştir. Bu konuda askeri güçle desteklenen etkili bir siyasi caydırıcılık stratejisi uygulama iradesi ve cesareti olmadığını bir kere daha tescil etmiştir" dedi. (SÜRECEK)(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title