Haberler

Hükümet, Memurların Taleplerin Mali Yükünü Değerlendirmek İçin Süre İstedi

Hükümetle Memur Sendikaları Arasında Yapılan Toplu Görüşmelerin Üçüncü Turu Sona Erdi. Yaklaşık 7 Saat Süren Toplantı Sonrasında Hükümet Sendikaların Taleplerinin Bütçeye Olan Yükünü Değerlendirmek İçin Pazartesi Gününe Kadar Süre İstedi.

Hükümetle memur sendikaları arasında yapılan toplu görüşmelerin üçüncü turu sona erdi.

Yaklaşık 7 saat süren toplantı sonrasında hükümet sendikaların taleplerinin bütçeye olan yükünü hesaplamak için Pazartesi gününe kadar süre istedi. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, her iki konfederasyonun da farklı talepleri olduğunu belirterek, 5.3 milyar YTL'den, 10.6 milyar YTL'ye uzanan çerçeve içerisinde genel bütçe kapsamına giren talepleri değerlendirebileceklerini açıkladı.

     Toplu görüşmelerin üçüncü turu sonrasında açıklama yapan Şahin, gündem maddelerini görüşmeye devam ettiklerini belirterek, hizmet sendikalarının talepleri, beklentileri ve sorunları hakkında masayı bilgilendirdiklerini söyledi.

-TÜM YIL ÇALIŞACAK KOMİSYON OLUŞTURULDU-

Şahin,"Sadece yılda bir kere yapılan 15 günlük toplu görüşme sürecine bağlı kalmaksızın tüm yıl boyu çalışacak komisyonun kurularak bu taleplerin takibi benimsendi. Bunun için de Başbakanlık Müsteşarlığı Başkanlığı'nda bulunan Yüksek İdari Kurul bünyesinde komisyon oluşturulacak. Komisyon sendika başkanlarının dile getirdiği sorunları takip edecek. Bunların karşılanması konusunda sendika ve konfederasyonlarla birlikte takip ederek kamu personelinin sorunlarını çözümüne yardımcı olacak" diye konuştu.

Mali ve sosyal haklarla ilgili komisyonun raporunu sunduğunu kaydeden Şahin, mali ve sosyal hakların toplu görüşmelerin en önemli gündem maddesini oluşturduğunu vurguladı. Konfederasyonların 2008 yılı için maaşlarda ve ücretlerde ne gibi iyileştirmeler beklediklerini bildirdiklerini ifade eden Şahin, mali ve sosyal haklar komisyonun da raporunu sunduğunu söyledi.

-TAPLERİN BÜTÇEYE OLAN YÜKÜ TARTIŞILACAK-

Şahin, şöyle konuştu:

"Her iki konfederasyonun da farklı bakış açıları var, farklı yaklaşımları var. Ortaya çıkan mali tablonun kamu işveren kurulu tarafından ne nispetle karşılanabileceği konusu önem arz ediyor. Bu konuyla ilgili sendikalardan makul bir süre talep ettim. İlgili bakan arkadaşlarımızla biraraya gelerek konfederasyonlarımızın taleplerini 2008 yılı mali bütçe açısından değerlendireceğiz. Bu çalışmamızı pazartesi günü yapacağımız toplantıda ele alacağız."

-4. TUR YARIN-

Toplu görüşme çalışmalarına yarın devam edeceklerini açıklayan Şahin, yarın demokratik haklar komisyonun ve idari haklar komisyonun raporunu sunacağını belirtti.

Özelleştirme kapsamında istihdam edilen kamu personelinin durumlarının değerlendirilmesiyle ilgili konfederasyonlardan talep geldiğinin altını çizen Şahin, "Her ne kadar toplu görüşme masasında Özelleştirme İdaresi yetkilileri bulunmasa bile yarın Özelleştirme İdaresinden bir yetkili arkadaşı davet ederek bu konuyla ilgili konfederasyonların dile getireceği hususları ayrıca görüşmeyi kararlaştırdık" dedi.

-HÜKÜMET DAHA HESAPLAMA YAPMADI-

Gazetecilerin sendikların taleplerin maliyetini sorması üzerine Şahin, her iki konfederasyonun da farklı talepleri olduğunu anımsatarak, 5.3 milyar YTL'den, 10.6 milyar YTL'ye uzanan çerçeve içerisinde genel bütçe kapsamına giren talepleri değerlendirebileceklerini açıkladı.

Şahin, sizin yaptığınız bir hesaplama var mı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Ben daha hiçbir hesaplama yapmadım. Bir tarafta kamu işveren kurulu bir tarafta da yetkili sendikalar var. Ben hakem olmaya özen gösteriyorum. Her iki tarafın taleplerini bir araya getirerek bir çözüm yolu bulmaya yardımcı olmaya çalışıyorum."

-MEMURA ÇAY SİMİT İKRAM EDİLDİ-

Sabah saat 10'da başlayan toplu görüşmelerde kamu işveren kurulunun sendikalara çay simit ikram ettiği öğrenildi. Çay simit ikramı üzerine bazı çevreler çay simit hesabı yapan memura mesaj gönderildiği yorumunu yaptı.

Ayrıca, Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın Cuma günü MHP ve AKP'li yetkililerle görüşerek toplu görüşme öncesinde destek isteyeceği belirtildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title