Haberler

Hukuki Sorunları Tartıştılar

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Hukuki Çözümler Üretmenin, Haksızlıklara Karşı Direnmenin, Umutları Gerçekleştirmenin, Yarınları Hukuka Uyarlamanın, İnsanca ve Mutlu Yaşamanın Birliğin İlkeleri Olduğunu Söyledi.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, hukuki çözümler üretmenin, haksızlıklara karşı direnmenin, umutları gerçekleştirmenin, yarınları hukuka uyarlamanın, insanca ve mutlu yaşamanın birliğin ilkeleri olduğunu söyledi.

Aydın Barosu'nun Kuşadası'nda düzenlediği Bölge Baro Başkanları Toplantısı Kuşadası Fantasia Otel'de başladı. Toplantıya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Özdemir Özok, Ege Bölgesi baro başkanları katıldı. Toplantıda, ülkede hukuktan kaynaklanan sorunlar, CMK ile son günlerde çok tartışılan deprem suçlularının zaman aşımına uğraması tartışmaları ve Hrant Dink cinayeti sonrası yaşanan olaylara karşı hukuki yaklaşımlar ele alındı.

Türkiye Barolar Birlik Başkanı Avukat Özdemir Özok, konuşmasında, Barolar Birliği'nin ülkede yaşanan hukuksal sorunlara kayıtsız kalamayacağına dikkat çekerek ''Çağdaş yapılanmış, küreselleşen dünyanın içinde bulunduğu gelişme ve değişimleri yakalamış, bunların bireyde yarattığı ekonomik ve sosyal sorunlara hukuki çözümler üreten, haksızlıklara karşı direnen, yarınları hukuka uyarlamak, insanca ve mutlu yaşamak birliğimizin ilkelerindendir'' dedi.

''BİR İKİŞİNİN EYLEMİ, GENELE YANSITILAMAZ''

Toplantıda söz alan Zonguldak Baro Başkanı Erol Mekik, Hrant Dink cinayeti sonrası Trabzon'un cinayetten sorumlu tutulduğunu hatırlatarak, ''Trabzon, sorgusuz, sualsiz olarak cinayetten sorumlu tutuluyor. Bu hukuk devletinde kabul edilemez bir durumdur. Trabzon'da yaşayan vatandaşlarımızın toptan suçlu olarak gösterilmesi, haksızlıktır. Bir kişinin yaptığı eylem genele yansıltılamaz'' diye konuştu.

Yalova Baro Başkanı Cemal İnci de, yüzyılın en büyük depremlerinden biri olarak tarihe geçen 17 Ağustos 1999 yılındaki, Marmara depreminde yargı sisteminin yetersiz ve eksik kaldığını iddia etti. Yüksek yargıda kararların verilmeden uzatıldığını savunan İnci, ''Uzayan yargı neticesinde, ciddi çelişkiler ile adalet de yavaş işliyor. Taşra mahkemelerinde her dava, zamanında sonuçlanıp bitirilirken, yüksek yargıda bunu görmek mümkün değil'' dedi.

İnci, adaletin yavaş işlemesini fırsat sayarak, yargı referandumu yapılıp masaya yatırılması gerektiğini de savunarak, ''Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde 173 dava açıldı. Bunların 170 tanesi karara bağlanıp, yargıya gitti. İki tanesi sanıklar bulunamadığı için, biri de temyizden döndüğü için devam ediyor. Neticeye baktığımızda ortada yüzde 100'lük bir başarıyla taşrada davaların sonuçlandığını görebiliyoruz. Deprem suçluları yasal boşluktan yararlanıyor. Orada ölen binlerce vatandaşımızın hakkını bu şekilde savunmamız mümkün değil'' diye konuştu.

Latif SANSÜR

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title