Haberler

Hüda Par, Kudüs İçin Miting Düzenleyecek

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır'da "Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingi düzenleyecek.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Diyarbakır'da " Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" mitingi düzenleyecek.

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının, Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda 17 Aralık Pazar günü saat 13.30'da " Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz" temasıyla düzenlenecek mitingle protesto edileceği bildirildi.

Mitinge ilişkin bilgi veren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, ABD Başkanı'nın aldığı kararın İslam aleminde büyük bir infiale neden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Müslümanlar her yerde, hemen hemen tüm İslam ülkelerinde hatta Avrupa'nın birçok yerinde bu karara tepkilerini ortaya koydular. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. İslam ümmetinin, insanlığın ortak değeridir. Toprakları siyonist çeteler tarafından işgal edilmiş milyonlarca Filistinli kardeşimiz mülteci konumuna düşmüş, ülkelerinin dışında yaşıyor. En azından, insanların kendi ülkelerine dönebilmeleri ve İsrail ile ABD'nin ortaklaşa almış olduğu bu karardan geri adım atmaları için bir kamuoyu baskısı oluşturmamız lazım."

HÜDA PAR olarak tüm Diyarbakır halkını mitinge davet ettiklerini dile getiren Tanrıkulu, "Halkımız bu konuda hassasiyet sahibi ve daha önce yapılan kitlesel basın açıklamasında da bu hassasiyetini ortaya koymuştur. Bu mitingde de Kudüs'e nasıl sahip çıkılacağını meydanlara akarak ve en gür sesle haykırarak dile getireceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi

Tanrıkulu, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin de 13 Aralık'ta sorunla ilgili toplanacağını hatırlatarak, şunları söyledi:

"İslam İşbirliği Teşkilatından, en azından siyonist çetelerle ve ABD'yle siyasi, askeri ve kültürel bütün ilişkilerini gözden geçirip etkili adımlar atmalarını bekliyoruz. Bizler de siyasi partiler olarak halkımızın iradesine uygun adımlar atıyoruz. Elimizden gelen varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İş sadece bizimle bitmiyor, dolayısıyla İslam İşbirliği Teşkilatının ve vicdan sahibi her bir ferdin bu konuda adım atması gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Diyarbakır Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title