Haberler

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklaması

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hiçbir zaman şahsi çıkarımızı veya parti çıkarımızı memleketin ve milletin üzerinde görmedik, inşallah bundan sonra da görmeyeceğiz.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Hiçbir zaman şahsi çıkarımızı veya parti çıkarımızı memleketin ve milletin üzerinde görmedik, inşallah bundan sonra da görmeyeceğiz." dedi.

Yapıcıoğlu, Sivas Öğretmenevi konferans salonunda sivil toplum kuruluşu üyeleriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, siyaset sahnesine çıktıkları günden itibaren memleket üzerine oynanan oyunlara güçleri yettiğince uyarmaya çalıştıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, olumlu, yapıcı, sorumlu muhalefet gereği hükümeti de vatandaşları da bu oyunlara karşı dikkatli olmaya davet ettiklerini söyledi.

Çok kritik dönemlerde sorumluluklar üstlenerek memleketin içine düşürülmeye çalışıldığı bu tuzakların boşa çıkartılmasında önemli katkılarda bulunduklarını iddia eden Yapıcıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminde de ilk andan itibaren sokaklara indiklerini, darbe girişimini püskürtmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Referandum sürecinde anayasa değişikliğinin geçmesi için çaba sarf ettiklerini de aktaran Yapıcıoğlu, beklentilerin çok üzerinde bir etkiyle olumlu katkı sunduklarını savundu.

"Memleketin başına örülmek istenen bu çorapları fark edip uyarı görevimizi yaptığımızdan mıdır bilemiyorum, dün partimizin genel başkan yardımcılarından ikisi 6 yıl 3'er ay hapis cezası aldılar." diyen Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce bu kardeşlerimize, İstanbul 14 . Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verilmişti. Temyiz üzerine Yargıtay bu kararı bozdu, bu kez daha önce verilen cezanın yarısı kadar bir ceza verildi. Bu kardeşlerimizin bir tek gün bile cezayı hak etmediklerini biz çok iyi biliyoruz ancak 15 Temmuz darbe girişimine bütün gücüyle karşı koymuş bu kardeşlerimizin, bu darbeye teşebbüs eden emniyet ve yargı mensupları tarafından hazırlanan bir dosya ile cezalandırılmış olmalarını biz anlamlandırmakta zorluk çekiyoruz. Bu soruşturmayı yürütmüş olan polis müdürleri, savcı ve hakimler FETÖ mensubu oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilmiş, bir kısmı tutuklanmış, bir kısmı yurt dışına kaçmış olmalarına rağmen onların oluşturdukları dosyanın, onların uydurdukları delil ve belgelerin tamamının doğru olduğunu kabul ederek mahkemenin böyle bir karar vermiş olmasını kamuoyununun takdirine bırakıyorum. Bu karara rağmen memleketin menfaati söz konusu olduğunda şahsi veya parti çıkarlarımızı bir an bile düşünmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyorum. Hiçbir zaman şahsi çıkarımızı veya parti çıkarımızı memleketin ve milletin üzerinde görmedik, inşallah bundan sonra da görmeyeceğiz."

Kaynak: AA / Politika

Zekeriya Yapıcıoğlu Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title