Haberler

Hüda Par'dan İftar Yemeği

Hür Dava Partisi (Hüda - Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz,"İslam coğrafyasındaki bu perişanlık bizim güçsüzlüğümüzden değildir, ya da düşmanlarımızın çok güçlü oluşundan, mükemmel silahlara sahip oluşundan değildir"dedi.

Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından bazı sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderine bir düğün salonnda  verilen iftar yemeğinde konuşan  Yılmaz,"Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" diyen bir peygamberin ümmeti olduklarını söyledi.

Yılmaz, bu ramazan ayının buruk geçtiğini ifade ederek,"Rahmet ayı olan bu ayda barış dini olan, merhamet dini olan İslam'ın emretmiş olduğu Müslümanların olduğu bir coğrafyada maalesef kan, göz yaşı dinmiyor. Bu noktada Müslümanlar olarak biz elimizden geleni yapmadığımız için belki de bunlar oluyor" diye konuştu.

Yılmaz şunları söyledi:

"İslam coğrafyasındaki bu perişanlık bizim güçsüzlüğümüzden değildir ya da düşmanlarımızın çok güçlü oluşundan, mükemmel silahlara sahip oluşundan değildir. Düşmanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olmaları ittifak içerisinde olmasıdır. Ama maalesef Müslümanların; aynı kitaba, aynı peygambere inananlar maalesef nefsane ve küçük ihtilafları bunu çatışma ve kavga meselesi yapması sonucu, ittifaksızlığımızdan dolayı bu insanlar bugün Müslümanlara zulüm edebiliyor. Bu sebepten dolayı Afrika'da insanlar susuzluktan ölebiliyor. Irak ve benzeri yerlerde Müslümanlar birbirlerinin camilerini bombalayabiliyor. Aramıza kin ve nefreti sokanlar durup seyrediyor.Bunların bu oyunlarını bozmalıyız. Bu ramazanın hürmetine önümüzdeki bayramın hürmetine küskünlüklerimizi giderelim. Bir ve beraber olalım ittifak içerisinde olalım. Bunu yapamazsak İslam düşmanlarının emellerine hizmet etmiş olacağız" - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title