Haberler

HÜDA-PAR'dan HDP'ye Barış Çağrısı: Aile Meselesidir, Barış Şerbeti İçmeye Hazırız

Güncelleme:

HÜDA-PAR sözcüsü Sait Şahin, katıldığı bir televizyon programında HDP'ye barış çağrısında bulunarak "Barış şerbeti içmeye hazırız" açıklamasında bulundu.

HÜDA-PAR sözcüsü Sait Şahin, ""6-8 Ekim olaylarının acısını gömmeye, HDP ile barış şerbeti içmeye hazırız. HDP, HÜDA-PAR meselesi aile meselesidir. Çatışmaların, düşmanlıkların devam etmesini biz doğru bulmuyoruz," diye konuştu.

"KÜRTLERDE BİR KARDEŞ BİZDEN, BİR KARDEŞ ONLARDANDIR"

KRT televizyonuna konuk olduğu programda, Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtlayan Şahin, HÜDA-PAR ile HDP arasındaki ilişkileri normalleştirmenin zamanının geldiğini söyledi ve "Kürtlerde bir kardeş HDP'den, bir kardeş HÜDA-PAR'dandır. Biz aile meselesinden bahsediyoruz. HDP, HÜDA-PAR meselesi aile meselesidir. Aile içinin düzelmesi bu memleketin hayrınadır," ifadelerini kullandı.

"AİLE İÇİNİN DÜZELMESİ MEMLEKETİN HAYRINADIR"

Sait Şahin, "HDP velev ki geçmişte bize düşmanlık da yapmış olsa, halen sorunlu da olsa; zihniyet olarak, ideolojik olarak, yaklaşım olarak, pratik olarak sorunlu da görsek, biz yapmak adına, düzeltmek adına, normalleştirmek adına, toplumsal farklı kesimleri yakınlaştırmak adına müspet adılar atmaya çalışıyoruz. HDP'yi de bu bağlamda değerlendiriyoruz. Çoğunluğu, tabanları itibariyle Kürt olan iki partinin normalleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde adılar attık. Çünkü toplumun, bölgenin sosyolojisini iyi okumak, göz önünde bulundurmak lazım. Kürtlerde bir kardeş HDP'den, bir kardeş HÜDA-PAR'dandır. Biz aile meselesinden bahsediyoruz. HDP, HÜDA-PAR meselesi aile meselesidir. Dolayısıyla sürgit sorunların, çatışmaların, düşmanlıkların devam etmesini çok doğru bulmuyoruz. Aile içinin düzelmesi bu memleketin hayrınadır," diye konuştu.

"İYİ NİYET GÖRÜRSEK 6-8 EKİM OLAYLARINI BİLE ÜSTÜNÜ ÇİZERİZ"

Bu noktada sunucu Cilara "HDP ile barışmak istiyorsunuz," dedi ve Şahin "Geçmişten bugüne kadar bizden kaynaklı yaşanmış herhangi bir düşmanlık yok. Diğer taraftan kaynaklı yaşanmış maalesef olumsuzluklar oldu. 6-8 Ekim olaylarını dahi çizecek kadar, biz yeter ki iyi niyet görelim, samimiyet görelim, halkımızın, toplumumuzun faydasını görelim biz acılarımızı yüreğimize gömmeye ve bunun üzerine barış şerbeti içmeye, diyalog şerbeti içmeye, normalleşme şerbeti içmeye hazırız. Bu kadar net söylüyorum.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Komik - İlginç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (112)

KaraMurat:

Dindar oldugunu iddia eden bir parti nasil oluyorda kominist teroristlerle biraraya geliyor. Millet asil yuzunuzu gorsun. Kilif degistirmis sahtekarlar.

65
74
yanıtYanıtla
KGJLDS:

KESSESİNİ ARMUT

yanıt4
yanıt12
OSMANİYE:

ALLAH İKİNİZİN DE BELASINI VERSİN

38
63
yanıtYanıtla
RFSDFG:

ALLAH SENİN VE AİLENİN BELASINI VERSİN

yanıt1
yanıt7
OSMANİYE:

BAYAĞI DAĞ FARESİ SEVİCİ VARMIŞ. MERAK ETMEYİN HEPİNİZE YETECEK KADAR SARI TORBA VAR. :) BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ. OSMANİYE OVASI BOZKURT YUVASI

yanıt2
yanıt7
ahmet begim:

bu iki partinin kardeş olduğu doğru. her ikisi de Türkiyeyi bölmek ve bir kürt devleti kurmak için yoldalar. Birisi içimizdeki ahmakları islam dinini kullanarak kullanıyor, bir diğeri ise komünist fikirli aptallarımızı kullanarak solculuk adı altında kullanıyor. Kendi ağızlarından söyledikleri ortada bir bir ailenin iki kardeşiyiz ve aramızdaki mesele aile meselesidir. yani din ve dünya görüşü farklılığı değil bizzat aile meselesidir. Müslüman akıllı olur, ahmaklar aynı yerden iki defa ısırılır

42
52
yanıtYanıtla
Cem:

Doğu da,yüzlerce gerçek imanlı müslüman kürtlerden zekat adı altında haraç toplayan haraç vermeyenleri türlü işkencelerle öldüren eski adıyla hizbullah şimdiki hudapar, simdi pkk ile el ele her iki zihniyet sadece KÜRT düşmanıdır ve islam düşmanıdır,

26
58
yanıtYanıtla
isotçu kerem:

tebrik ediyorum inşallah HDP de aynı yanıtı verecektr

58
25
yanıtYanıtla
KAN DÖKÜLMESİN:

AKP Çözüm sürecinde Öcalanla bile görüştü. O zamanlar herkes barış naraşarı atoyordu. HÜDA Par tabanlarıa çağrı yapıyor. Her iki partinin tabanınjm barışması gerektiğini söylüyor. Yoksa Hdp yi temsil eden zihniyet Komünist.. Hüda Parı temsil edenler ise İslamcıdırlar. Fikir birliği asla olmaz..

55
17
yanıtYanıtla
asta:

hudapar siz hangi dindensiniz

14
55
yanıtYanıtla
Tüm 112 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title