Haberler

Hüda-Par'dan Diyarbakır'ın Fethinin 1377. Yıl Dönümü Etkinliği

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) tarafından Diyarbakır'ın fethinin 1377. yıl dönümü sebebiyle etkinlik düzenlendi.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) tarafından Diyarbakır'ın fethinin 1377. yıl dönümü sebebiyle etkinlik düzenlendi.

Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, ilahilerin seslendirilmesinin ardından, sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisiyle devam etti.

Etkinliğe katılan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin, Diyarbakır'ın Anadolu'ya açılan ilk fetih olduğunu söyledi.

İslam ordularının fetihlerinde hiçbir zaman katliam yapmadıklarını belirten Şahin, "İslam beldeleri fetheder, küfür beldeleri işgal eder. İslam tarihinde hiçbir zaman katliam yoktur ama 'Apoizm', katliam tarihidir. Susa, Başbağlar, Dürümlü ve binlerce katliam örneği 'Apoizm'in katliam tarihidir. Marksizm, Sosyalizm ve Batı medeniyetinin katliamlarını saymakla bitmez." şeklinde konuştu.

Batı medeniyetinin vahşetini saymakla bitirilmediğini ifade eden Şahin, şunları dile getirdi:

"Dün kıblesi Bizans ve Roma olanlar İslam ordularına karşı nasıl savaştılarsa bugün de kıblesi Moskova ve Washington olanlar Müslümanlara saldırıp, İslama düşmanlık ediyorlar. Dün Bizansla işbirliği yapan Kürt halkının hain hakim idareci ve beyleri bugün de Rusya ve Amerika ile işbirliği yapıyorlar" diye konuştu.

" Diyarbakır'ın kıblesi hiç bir zaman Moskova olmayacaktır"

Diyarbakır Fethi'nin hakkın halkla buluşturulduğu fetih olduğunu kaydeden Şahin, şunları kaydetti:

"Apoizm 40 yıldır örgüt gücünü kullanarak Kürtleri dinsizleştirmeye çalışıyor. Kürtler ve Kürtlerin şehri Diyarbakır'ın kıblesi Mekkedir. Bunlar Diyarbakır'ın kıblesini Mekke'den çıkarıp Moskova yapmak istiyorlar. Diyarbakır'ın kıblesi hiçbir zaman Moskova olmayacaktır. Diyarbakır Mekke'yi kıble Medine'yi ise kardeş edindi. Onun için kim Diyarbakır'ı neyle kardeş etmek istiyorsa kıblesini Mekke'ye çevirmek zorundadır."

"İslam Kürtleri geri bıraktı. İslam Kürtlere zulmetti ve katletti' diyenler, İslam'la Kürtlerin bağlarını koparmaya çalışmak isteyenlerdir" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Bütün milletler devletleşme ve hakimiyet mücadelesi verirken, Kürtler hakimiyeti milliyelerini hakimiyeti diniyeye feda ettiler. Diyarbakır'ı özgürleştirmek isteyen bilsin ki Diyarbakır'ın özgürlüğü İslam'ladır. Malum örgüt çukur siyasetiyle Kürtlerin meşru taleplerini çalmıştır."

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise İslam'a bağlanan atalarının tarihin hiçbir döneminde İslam'a ihanet etmediklerini dile getirdi.

Kürtleri İslam'dan uzaklaştıramayan Batı'nın yerel işbirlikçi olarak kullanabileceği örgütler inşa etmeye başladığını ifade eden Tanrıkulu, "Sosyalist örgütler burada yeşeremeyecektir. Çünkü bu topraklarda alimlerimizin alın teri ve şehitlerimizin kanı var. Bunlar olduğu müddetçe kafirler hiçbir zaman buraya hakim olamayacaklar." şeklinde konuştu.

Etkinlik, konuşmaların ardından yapılan dua ile son buldu.

Etkinliğe, HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Yılmaz, Bahattin Temel, Vedat Turgut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Moskova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi!
title