Haberler

Hububata Alternatif Böğürtlende Hasat Başladı

Osmaniye'de, hububat tarımına alternatif olarak ekilmeye başlanan böğürtlende hasat başlarken, artan rekolte üreticiyi sevindiriyor.

Osmaniye'de, hububat tarımına alternatif olarak ekilmeye başlanan böğürtlende hasat başlarken, artan rekolte üreticiyi sevindiriyor.

Kadirli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Rüştü Özeser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadirli ve çevresinde hububat tarımına alternatif olarak sunulan meyveciliğe ilginin giderek arttığını söyledi.

Hububatın zahmetli ve maliyetli bir ürün deseni olduğunu dile getiren Özeser, şöyle konuştu:

"Son yıllarda bölge üreticimiz hububat ekimi yerine maliyeti düşük, getirisi yüksek olduğu için meyveciliğe yöneldi. Şeftali, böğürtlen, erik, elma gibi meyveler, maliyeti düşük ve getirisi yüksek ürünler olduğu için bölgemizde giderek artan bir taleple yetiştirilmeye başlandı. Bu ürünlerden biri olan böğürtlende de hasat zamanı geldi. Böğürtlen, bölgeye kazandırdığımız yeni bir ürün deseni olarak bu yıl iyi bir rekolte getirdi. Hedefimiz bu ürün desenlerini daha yaygın bir hale getirmek."

Çiftçi İsmet Soytorun da böğürtlenin mısır, yer fıstığı ve hububata göre daha az maliyetli olduğunu söyledi.

Osmaniye ve çevresinde böğürtlen yetiştiriciliğinin hububat tarımına göre az zahmetle daha çok kar getirdiğini belirten Soytorun, şöyle devam etti:

"Gelirimizi artırmak için alternatif ürün arayışına yöneldik. Kümbet köyünde 8 yıl önce 6 dekar ile başladığım böğürtlen alanını 18 dekara çıkarttım. Böğürtlenin hasadı 2 ay sürüyor. Böğürtlenin üretim maliyeti düşük. Bu nedenle çiftçiler tarafından tercih edilen bir ürün. Yörenin iklimine güzel şekilde adaptasyon sağladı."

Soytorun, bölgede böğürtlene her geçen yıl talebin arttığını kaydederek, "Ağustos ayı sonuna kadar sürecek hasattan aldığımız rekolte yüzümüzü güldürüyor. Bir kökten hasat süresince 10 kilogram meyve alıyoruz. Geliri ve rekoltesi üreticisini tatmin ediyor. Kilogramını şu an 10 liradan satıyoruz. Taze tüketiminin yanında reçel, marmelat, pasta ve kozmetik ürünler gibi çok çeşitli alanlarda kullanımı ise üreticileri böğürtlene yönlendiriyor." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Osmaniye Kadirli Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title