Haberler

HUAWEI GSMA Bulut AR/VR Forumu'nun Kurulmasına Öncülük Ediyor

Güncelleme:

HUAWEI'nin Londra'daki 9. Küresel Mobil Genişbant Forumu'nda, tüm paydaşların sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik inovasyonlarını hızlandıracak GSMA Bulut AR/VR Forumu'nun başlatıldığı duyuruldu.

GSMA, bulut sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisinin geliştirilmesine odaklanan GSMA Bulut AR / VR Forumu adı verilen sektör çapında yeni bir girişimin başlatıldığını duyurdu. Huawei'nin Londra'daki 9. Küresel Mobil Geniş Bant Forumu'nda tanıtılan program, Huawei ve HTC gibi diğer endüstri ortaklarının yanı sıra China Mobile, China Telecom, China Unicom, Deutsche Telekom, KDDI, KT Corp., NTT DOCOMO, SK Telecom, Telefónica, Telenor, TIM, Turkcell and Vodafone gibi mobil operatörler tarafından da destekleniyor. Programın tüm tarafları 5G bulut tabanlı AR (Artırılmış gerçeklik) ve VR (Sanal gerçeklik) hizmetlerinin dağıtımını ve yayılımını hızlandırma konusunda iş birliğine teşvik etmesi amaçlanıyor.

GSMA Teknoloji Direktörü Alex Sinclair, "Mobil operatörler, gelişmesinde önemli bir rol oynayacaklar, ancak ortak bir yaklaşım ve sektör çapında iş birliği olmadan pazarın daha en başından parçalanması riskini taşıyoruz. Bu forumun kurulması, bu engelin üstesinden gelecektir ve ürettiğimiz çözümleri daha hızlı ölçeklendirebilmemizi sağlayacaktır" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Yeni forum, maliyet bölünmesinden kaçınmak için bir hizmet referans mimarisinin geliştirilmesini de içeren yeni iş modelleri hakkında anlaşmanın yanı sıra üyeler arasında bilgi paylaşımını da teşvik etmeyi amaçlıyor. Geliştiricilerin hizmetleri kolayca dağıtabilmeleri için basitleştirilmiş arayüzlerin ortaya çıkartılmasının yanı sıra, ultra düşük gecikmeli codec sıkıştırma, bulut ve sanallaştırma teknolojilerindeki grafik işlem birimi (GPU) gibi araştırmaların teknik geliştirme alanlarına da odaklanılacak.

GSMA Future Networks Programı Yönetim Kurulu Üyesi Arash Ashouriha, "5G ağların ve bulutların yakınlaşması, kitle pazarı tarafından AR ve VR gibi sürükleyici deneyimlerin benimsenmesini sağlayacaktır. Ağ üzerinde ölçeklenebilir bilgi işlem gücü kullanımı bulut ekonomisinden yararlanırken, eşi benzeri görülmemiş ve yaygın müşteri deneyimi sağlayacak. Bu nedenle, bulut AR / VR hizmetlerini farklı pazarlarda hızlı bir şekilde ölçeklendirmek için uçtan uca değer zincirinde ortak arayüzler sağlayan açık ekosistemler üzerinde çalışmamız gerekiyor. Bu yaklaşımla, 5G'nin tam potansiyelini ortaya çıkaracağız" dedi.

AR/VR cihazları, bir bilgisayar veya oyun cihazı tarafından sağlanan büyük miktarda depolama, güç tüketimi ve işlem gücü gerektiriyor. Bu durum cihazları pahalı hale getiriyor ve taşınabilirliklerini büyük ölçüde sınırlandırıyor. Bu kısıtlamalar, kitlesel bir pazar ürünü olarak potansiyellerini oldukça engelliyor.

Bu yetenekleri bilgisayardan uzakta bir bulut platformuna taşıyarak, tüketicilerin sadece onları daha ucuza ve zaman içinde daha geniş çapta erişilebilir hale getiren cihazı satın almaları gerekeceği anlamına geliyor. Bulut AR/VR teknolojisi, ultra yüksek çözünürlüklü 4K veya 8K izleme deneyimi sunmak için çok hızlı, düşük gecikmeli bir bant genişliği veri bağlantısı gerektiriyor. 5G, yeni ağ yetenekleri ve son derece düşük gecikme süreleri sunan bulut bilişim sayesinde daha güvenilir bir deneyim sunabilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Huawei Londra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title