Haberler

HSYK Toplantısı Başladı

Kamuoyunda Büyük Tartışmalara Neden Olan ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın Katılmaması Sebebiyle Yargıtay ve Danıştay'da Boş Bulunan Üyelikler İçin Seçim Yapamayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Söz Konusu Seçimler İçin Bugün Toplandı.

Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga'nın katılmaması sebebiyle Yargıtay ve Danıştay'da boş bulunan üyelikler için seçim yapamayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) söz konusu seçimler için bugün toplandı.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in 27 Mart 2007'de yapılan son toplantıda seçimlerin 15 Nisan'da yapılacağını bildirmesi üzerine kurul bugün saat 14.00'te toplandı. Toplantıda Yargıtay'daki 23 ve Danıştay'daki 9 boş üyelik için seçim yapılacak. Adalet Bakanı'nın başkanlık yaptığı kurul, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, 3'ü Yargıtay, 2'si Danıştay olmak üzere 7 üyeden oluşuyor.

Bu arada Adalet Bakanı Çiçek, toplantıya gelişinde, gazetecilerin dün Ankara'da yapılan mitinge ilişkin sorularını cevapsız bıraktı.

(MÜG-DUY-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title