Haberler

HSYK Başkanvekili Özbek: Karar Memnun Etmedi, Yürütmenin Bundan Çok Büyük Mutluluk Duyduğuna Eminim

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa Değişikliği Paketi'nin İptali ve Yürürlüğünün Durdurulmasına İlişkin Başvuruda Verdiği Kararın Beklentilerini Karşılamadığını Dile Getirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Kadir Özbek, Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa Değişikliği Paketi'nin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin başvuruda verdiği kararın beklentilerini karşılamadığını dile getirdi. Özbek, "Bizim daha önce ileri sürdüğümüz itirazlarımızı ve tezlerimizi düşünürsek bizi memnun etmeyen bir karar. Bizim en büyük beklentimiz yürütmenin yargı üzerindeki bağlantı noktalarının koparılmasıdır. Bunlar, muhafaza edilmiştir. Yürütmenin bundan çok büyük mutluluk duyduğuna eminim" dedi.

Özbek, AYM'nin 5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna ilişkin iptal davasında, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili bazı maddelerin kısmen iptaline yönelik kararını ANKA'ya değerlendirdi.

-"İKİ KÜÇÜK DEĞİŞİKLİK"

Özbek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in mahkemenin karara ilişkin "esasa" girdiği şeklindeki sözlerine, "O konuda konuşmak doğru olmaz. Mahkeme, sadece ve sadece ilk bakışta açıkça görülebilecek, anlaşılabilecek ve herkes tarafından da böyle olur mu? Bu doğrudan doğruya Anayasa'ya aykırıdır denebilecek iki küçük değişiklik yapmıştır. Yürütmenin bundan çok büyük mutluluk duyduğuna eminim" diye konuştu. Karara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Özbek, şöyle konuştu:

"Karar, hepimiz özellikle bizler hukukçu olarak saygı göstermek zorundayız. Ebette bizim daha önce ileri sürdüğümüz itirazlarımızı ve tezlerimizi düşünürsek bizi memnun etmeyen bir karar. Beklentimizi karşılamıyor. Bizim en büyük beklentimiz yürütmenin yargı üzerindeki bağlantı noktalarının koparılmasıdır. Bunlar, muhafaza edilmiştir. Şu anda yüksek mahkeme eleştirilse de AYM sadece birkaç küçük noktada daha önce benim "pazarlık payı' olarak ileri konulmuş birkaç noktayı ortadan kaldırılmış sadece. Şimdi AYM'nin doğru karar verip vermediği noktasında ben bir şey diyemem."

Özbek, Yüksek Mahkemenin gerekçeli kararının çok önemli olduğunu ve bunun beklenmesinin gerektiğini kaydetti.

-HAKİMLER KARARNAMESİ-

Özbek öte yandan, hakim ve savcıların atanmasına ilişkin kararnamenin de bugün kurul gündemine geldiğini ifade ederek, "Tabi taslak olarak geldi. Bunu incelemek durumundayız. Bizim önümüzde olmayan taslak ilk defa bugün geldi onu değerlendireceğiz" dedi.(ANKA)

(EÖ/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title