Haberler

    Hspa+: Mobil İnternet Hızlanıyor

    Ericsson çıtayı 84 Mbit/s'ye yükseltiyor; Nokia Siemens Networks (NSN) ise üzerine biraz daha ekliyor Ağ donanım üreticisi, Barselona'daki Mobile World Congress etkinliğinde mobil şebeke üzerinden verileri 112 Mbit/s hızla iletebildi.

    Bunu mümkün kılan teknoloji ise UMTS'nin bir türevi olan HSPA+ oluyor. Nokia Siemens Networks'ün güneybatı satış müdürü Olof Henricsson durumu şu cümleyle ifade etti: "Biz, Long Term Evolution'ın (LTE) ilk seviyesinden daha hızlıyız." Bu hızın kullanıcıya sağlayacağı getiriler ise NSN standında ortaya çıkıyor. HSPA+ ile dokuz tane video aynı anda kablosuz olarak bir LCD ekrana aktarılabiliyor; hem de herhangi bir takılma, kare oranı düşüşü veya piksel hatası olmadan.

    Kablosuz mobil TV

    Henricsson sözlerine şöyle devam ediyor: "Video izleme HSPA+'ın kullanım alanlarından sadece biri". NSN öncelikle Henricsson tarafından "tıkanmalar" olarak tanımlanan veri darboğazlarını ortadan kaldırmayı ve gecikme sürelerini iyileştirmeyi hedefliyor.

    Henricsson ikinci sayfada firmanın hedefleri sıralamaya devam ediyor.

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title