Haberler

Hrw'dan Irak'a İşkence Uyarısı

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), daha önceki uyarılarına rağmen Irak'ın Musul kentindeki hapishanelerde işkence uygulamasının sürdüğü uyarısında bulundu.

HRW tarafından yayımlanan "Musul'da hapishanelerde işkence ısrarla devam ediyor" başlıklı raporda, Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Musul'daki hapishanelerde tutukluların farklı işkencelere maruz kaldığı ifade edildi.

Raporda, cezaevinden 2019'un başında tahliye olan ancak güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan bir tutuklunun ifadelerine yer verildi.

HRW, aynı konuda Ağustos 2018'de de bir rapor yayımladıklarını hatırlattı. Örgütün, bu raporda, serbest bırakılan iki tutuklu ve sorgu sırasında oğlunu kaybeden bir babanın ifadelerine dayandırılan iddialarla ilgili Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hekim ve İçişleri Bakanlığı Müfettişi Cemal el-Esadi'ye ulaşmaya çalıştığı ancak yanıt alınamadığı aktarıldı.

Raporda ifadelerine yer verilen HRW Orta Doğu Temsilcisi Lama Fakih, "Eğer Irak hükümeti işkence raporlarını reddediyorsa, ihlallerin ısrarla devam ettiğinden hiç şüphe edilmesin. İşkence iddiaları ciddiye alınırsa Iraklı yetkililerde ne kaybedecek?" diye sordu.

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title