Haberler

Hristofyas: Ülkenin Birleşmesi İçin Çalışacağım

Kıbrıs Rum Kesiminde 'Başkan' Adayı, Meclis Başkanı ve Akel Partisi Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, Seçilmesi Halinde, 'Ülkenin Yeniden Birleşmesi İçin Sıkı Bir Biçimde Çalışacağını' Söyledi.

Kıbrıs Rum kesiminde ''başkan'' adayı, Meclis Başkanı ve AKEL partisi Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas, seçilmesi halinde, ''ülkenin yeniden birleşmesi için sıkı bir biçimde çalışacağını'' söyledi.

Haristofyas, Kıbrıslı Türklere, ''dostluk ve ülkenin yeniden birleştirilmesi, yabancı müdahaleler olmaksızın Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların ülkelerinin reisi olabilmesi için ortak mücadelede bulunması'' çağrısı yaptı.

Dimitiris Hristofyas, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, ''başkanın'' kim olacağına halkın karar vereceğini ifade ederek, ''Halkın kararına tamamıyla saygı duyulacaktır'' dedi.

Oy kullanacağı okula ailesiyle birlikte alkışlar arasında gelen Hristofyas, oyunu kullandıktan sonra torunuyla birlikte basın mensuplarına poz verdi ve oyunu sandığa torunuyla birlikte attı.

''Bu günün halkın günü olduğunu ve kutsal olduğunu'', gelecek 5 yılda kimin ''başkan'' olacağına halkın karar vereceğini belirten Hristofyas, şunları söyledi:

''Tüm halkın insan haklarının garanti altına alınması, kolonizasyonun sonlandırılması ve askersizleştirmenin sağlanmasıyla birlikte, yabancı ordular olmaksızın, gerçekten bağımsız, birleşik Kıbrıs ve ülkemizi yeniden birleştirme çabalarında ve mücadelesinde halkla günlük ilişkilere; mücadelelere sahip olacağız.''

Seçilmesi halinde, ''Ertesi günle ilgili vizyonunun ne olacağının'' sorulması üzerine Hristofyas, ''ülkenin yeniden birleşmesi için sıkı bir biçimde çalışacağını'' belirterek, ''Taksimin sabitleştirilmesi ülke ve halkımız için yıkıcı olur'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title