Haberler

Hristofyas: Türkiye'nin Cezalandırılmasını İstemiyoruz

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas, 'Türkiye'nin, Kıbrıs Konusunda Cezalandırılmasını İstemediklerini ve Böyle Birşeyin Peşinde Olmadıklarını' Söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ''Türkiye'nin, Kıbrıs konusunda cezalandırılmasını istemediklerini ve böyle birşeyin peşinde olmadıklarını'' söyledi.

Hristofyas, Yunanistan'ın Selanik kentindeki Makedonya Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB sürecine ve Kıbrıs konusuna da değindi.

''Türkiye'nin, AB sürecinde ilerleme kaydetmesi için, üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmesinin kaçınılmaz olduğunu'' belirten Hristofyas, ''Rum yönetiminin bu konuda alacağı kararların, Rum tarafının yaşamsal çıkarlarının korunması ve çözüme ulaşılmasını amaçlayan stratejik hedef prizmasından değerlendirilerek belirleneceğini'' bildirdi.

Hristofyas, ''Türkiye'nin, yükümlüklerini yerini getirmemesi durumunda, AB sürecinde zorluklarla karşılaşacağını ifade ederken, ''Ancak, o da, (Türkiye) yükümlülüklerini görmezden gelip, bunları uygulamamazlık yapamaz. Aynı zamanda da bunun sonucuna katlanmadan ve engelsiz olarak sürecin sürmesi isteğinde de bulunamaz'' dedi.

Kıbrıs konusuna değinen Hristofyas, ''Ada'da, istenen çözüme ulaşılabilmesi için her iki tarafın da bu konuda istekli olmaları gerektiğini'' belirterek, ''Rum tarafının bu konudaki tavrını ortaya koyduğunu ve Türk tarafından karşılık beklediğini'' kaydetti.

Hristofyas, ''Kıbrıs'ta, çözüm arayışları çerçevesinde yapılan yaklaşık 40 görüşmeye karşın, bugüne dek kaydedilen gelişmenin kendisini tatmin etmediğini, çünkü görüşmelerde daha fazla görüş birliği sağlanması beklentisi içinde olduğunu'' dile getirdi.

Konuşmasında, Ada'da sürdürülen müzakereler konusunda muhalefet tarafından ağır eleştirilere maruz kaldığını belirten Hristofyas, ''Bu durumun iç cephede çözüme yardımcı olmayan son derece olumsuz bir ortam yarattığını'' vurguladı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title