Haberler

Hristiyanlar'ın Denizden Haç Çıkarma Töreni

Hristiyanlık İnanışına Göre Hz. İsa'nın Doğumunun ve Vaftiz Edilişinin 2007. Yılı, Fener Rum Patrikhanesi ve Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi'nde Düzenlenen Ayinlerden Sonra Her Sene Yapılan Denizden Haç Çıkarma Yarışıyla Kutlandı.

Hristiyanlık inanışına göre Hz. İsa'nın doğumunun ve vaftiz edilişinin 2007. yılı, Fener Rum Patrikhanesi ve Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen ayinlerden sonra her sene yapılan denizden haç çıkarma yarışıyla kutlandı.

Kutlamalar nedeniyle Fener Rum Partikanesi'nin ve Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilise'sinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Denizden haç çıkarma töreni öncesinde Fener Rum Patrikhanesi'nde Fener Rum Ortodoks Patriği Başpiskopos Dimitri Bartholomeos Ankondoni'nin yönettiği bir ayin düzenlendi. Ayinin ardından Bartholomeos haçı sahilden denize fırlattı. Tekneyle açılan 3 genç ise, denize atlayarak haçı çıkarmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Çekişmeli geçen yarışın ardından 27 yaşındaki Mario Tarinas haçı denizden çıkararak birinci oldu. Yarışmanın ardından geleneksel olarak beyaz güvercin uçuruldu.

Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen ayinin ardından, dualar edildi. Daha sonra Çengelköy Sahili'nden Papaz Fasimon denize haçı fırlattı. Tekneden denize atlayan 3 gençten Nicos Çamlılar, haçı çıkarak birinci oldu. Yarışmanın ardından Papaz Fasimon birinci olan gence haç taktı.

(AS-MB-RA-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title