Haberler

Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehditte bulundukları iddiasıyla yargılanan 2 sanık, hakim karşısında

Güncelleme:

Hrant Dink Vakfına mail yoluyla tehdit içerikli mesaj gönderdikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Hrant Dink Vakfına mail yoluyla tehdit içerikli mesaj gönderdikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin Ateş ve Ersin Başkan, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Müşteki Hrant Dink Vakfı ve avukat Fethiye Çetin'i ise avukatları temsil etti.

"İşim FETÖ'yü araştırmak"

Duruşmada, sanıkların cezai ehliyetlerinin olup olmadığı hususunda rapor alınabilmesi için Adli Tıp Kurumundan 5 Ekim'e randevu alındığı bilgisi, tutanağa geçirildi.

Kimlik tespiti yapılan sanıklardan Ersin Başkan (25), tamirci olduğunu belirterek, "Diğer mesleğim de FETÖ terör örgütünü araştırmak." ifadesini kullandı. Konya'da oturan diğer sanık Hüseyin Ateş (25) ise inşaat işiyle uğraştığını kaydetti.

Duruşmada, sanıkların savunmalarının alınabilmesi için avukatlarının olup olmadığı soruldu. Sanıkların avukatlarının olmadığını ve barodan avukat istediklerini beyan etmeleri üzerine, avukat bulunabilmesi için duruşmaya bir süre ara verildi.

Arada geçen zamanda avukat bulunamaması üzerine mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın 21 Eylül'de yapılmasına karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, aralarında Hrant Dink Vakfının yönetim kurulu başkanı, üyeleri ve yöneticileri ile avukat Fethiye Çetin'in de bulunduğu 9 kişi müşteki olarak yer alıyor.

Tutuklu Hüseyin Ateş'in 27-28 Mayıs'ta Hrant Dink Vakfına yönelik gönderdiği 2 e-posta ile Instagram paylaşımına yaptığı yorumda tehdit mesajlarının yer aldığı belirtilen iddianamede, diğer tutuklu Ersin Başkan'ın da 30 Mayıs'ta Hrant Dink Vakfına yönelik e-posta yoluyla tehdit mesajları gönderdiği ifade ediliyor.

İddianamede, Hüseyin Ateş'in 3 kere olmak üzere zincirleme şekilde "tehdit" suçundan 7 yıl 6 aydan 26 yıl 3 aya kadar, Ersin Başkan'ın ise yine zincirleme şekilde "tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hrant Dink Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title