Haberler

Hrant Dink Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uğradığı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybeden Ermeni Gazeteci Hrant Dink, Toprağa Verildi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ermeni gazeteci Hrant Dink, toprağa verildi.

Hrant Dink'in cenazesi Meryemana Kilisesi'nde düzenlenen törenin ardından yoğun güvenlik önlemi altında toprağa verilmek üzere Balıklı Ermeni Mezarlığı'na getirildi. Fatih Sultan Mehmet tarafından Ermenilere tahsis edilen mezarlıkta düzenlenen törene, eşi Rakel, kızları Delal, Sera ve oğulları Ararat'la birlikte yakınları, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve sevenleri katıldı. Tabut mezarlığa getirildikten sonra bir ayin yapıldı. Ayin sırasında Rakel ve kızlarının gözyaşlarına boğulduğu gözlendi. Tabut, gömüleceği mezarın başına getirildi. İçinde Dink'in bulunduğu tabut, dualar eşliğinde mezara indirildi. Bu sırada mezarın başında barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçuruldu.

Babası ve annesinin gömülü olduğu mezarların yanında toprağa verilen Dink'e son görevini her iki kızı yaptı. Delal ve Sera, babalarının naaşı üzerine toprak atarak son görevlerini yerine getirdi. Yakınlarının toprak atması sırasında alkışlar devam etti. Defin işleminin ardından mezarlıkta toplananlar sessizliğini koruyarak dualar etti.

Hrant için yazdığı şiiri cenaze töreninden sonra bağırarak okumaya başlayan bir şahsa başka biri karşı çıkmaya çalışınca kısa süreli bir arbede yaşandı.

Bazıları Dink'in mezarı başında dua ederek karanfil attı. Bu arada Hrant Dink'in mezarına doğum yeri Malatya'dan getirilen toprağın konulduğu öğrenildi.

(RC-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title