Haberler

Hrant Dink'in ''Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs'' Davası - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Ve 3 Sanığın Yargılanmasına Devam Edildi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink ve 3 sanığın ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçundan yargılandığı davaya devam edildi.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Serkis Seropyan katıldı, diğer sanıklar Hrant (Fırat) Dink, Arat Dink ve Aydın Engin gelmedi.

Serkis Seropyan ifadesinde, Hrant Dink'e verilen ceza nedeniyle toplumda tepki oluştuğunu, gazete olarak bunu haber yaptıklarını, amaçlarının yargıyı etkilemek olmadığını belirterek beraatini istedi.

Davanın şikayetçilerinden avukat Kemal Kerinçsiz de söz alarak, sanıkların amaçlarının, Türkiye Cumhuriyeti'ni çökertmek ve yargıyı etkisizleştirip görev yapamaz hale getirmek olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme hakimi, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesinde, sanık avukatları ile şikayetçiler ve avukatları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında sanık avukatlarından Deniz Ceylan gözüne yumruk geldiğini ileri sürerken, avukat Kemal Kerinçsiz'in de aksayarak yürüdüğü görüldü.

Duruşmadan sonra adliye girişinde bir grup, çeşitli sloganlar atarak, sanık ve avukatlarına tepki gösterdi.

Dava nedeniyle, Şişli Adliyesi önünde, koridorlarında ve mahkeme salonunda güvenlik önlemleri alındı.

-DAVA KONUSU-

Avukat Kemal Kerinçsiz'in de aralarında bulunduğu 10 kişinin şikayeti üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Agos Gazetesi'nde 14 Ekim 2005 tarihinde yayımlanan ''Bu ceza maddesiyle mi demokrasi sağlanacak?'' başlıklı bir yazıda, Hrant Dink'in Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nce cezalandırılması nedeniyle yaptığı basın açıklaması ile ''Dink'e hemen her kesimden geniş destek yağıyor'' ifadesine yer verildiği kaydediliyor.

Aynı yazıda Avrupa Parlamentosu üyeleri ile değişik kişi ve kuruluşların yetkililerinin beyanlarının da yayımlandığı belirtilen iddianamede, yine Aydın Engin'in ''Haftalık'' isimli köşesindeki ''Yargıya dokunmak gerek'' başlıklı yazısına yer veriliyor.

İddianamede, böylece 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen ve henüz kesinleşmemiş bir kararın, Yargıtay safhasında da olsa adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs derecesinde yayım yapılarak suç işlendiği ileri sürülüyor.

İddianamede, Hrant Dink, Aydın Engin, Arat Dink ve Serkis Seropyan'ın, TCK'nın 288'nci maddesi gereği ''yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlamasıyla 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title