Haberler

Hrant Dink'in Öldürülmesine Tepkiler

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülmesi, Adana'da Bazı Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütlerinin Yağmur Altında Gerçekleştirdiği Yürüyüşle Protesto Edildi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, Adana'da bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin yağmur altında gerçekleştirdiği yürüyüşle protesto edildi.

Sabah saatlerinde İnönü Parkı'nda toplanan bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri, ellerinde Dink'in öldürülmesiyle ilgili haberlerin yer aldığı gazetelerle birlikte yürüyüşe geçti. Yağmur altında Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüyüyen grup, "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" şeklinde slogan attı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda grup adına açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bağçiçek, Dink'in, toplumda adaletin ve vicdanın sesi olduğunu ifade ederek, "Dink sessiz çoğunluğun sesiydi. Emekçiden ve ezilenden yana tavrını koyardı. Onun öldürülmesini şiddetle kınıyor ve katillerin en kısa sürede yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

(FK-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title