Haberler

Hrant Dink'in Öldürülmesine Tepkiler

Hrant Dink'in Avukatı Erdal Doğan, Dink'in Veli Küçük'ten Tedirgin Olduğunu Belirterek,"dink'in Cenaze Töreni Salı Günü Saat 14:00'te Kumkapı Meryemana Kilisesi'nde Yapılacak" Dedi.

Hrant Dink'in avukatı Erdal Doğan, Dink'in Veli Küçük'ten tedirgin olduğunu belirterek,"Dink'in cenaze töreni salı günü saat 14:00'te Kumkapı Meryemana Kilisesi'nde yapılacak" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleştirildi. Gazetenin önüne gelenler Dink için açılan taziye defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Gazetenin köşe yazarı Aydın Engin ve Dink'in avukatı Erdal Doğan da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Aydın Engin, Dink'in öldürülmesinin ardından pek çok kişinin ne kadar demokratik ve barışçı olduğunu söylediğini belirterek "Dink öldürülmeden önce ne hükümet ne de medya korunmadı. Hatta korunma hakkı bile vermedi. Türkiye kendi değerlerini kaybeden bir ülke. Cinayete bir halka daha eklendi. 'Katili yakaladık, yakalıyoruz' diye açıklamalar var. Daha önce de birçok gazeteci öldürüldüğünde bu tür söylemler oldu. Aynı filmi izledik. Umarım katil karanlık perdenin arkasında kalmaz. Bir serseri manyağı karşımıza çıkarıp 'işte bu katil derlerse' buna kargalar gibi güleriz. Dink, Ermeni olmasından önce en seçkin yurttaşlardan biriydi" dedi.

Engin, "Vali muavinliği odasında bir görüşme olduğunu iddia etmişti. Bununla ilgili ne diyeceksiniz" şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi: "Dink 12 Ocak'taki yazında da anlattığı gibi Sabiha Gökçen olayının ardından bir vali muvavini Dink'i arayarak 'elinizde ne kadar bilgi varsa vilayete getirir misin' diye söyledi. Dink de bize sordu 'Vali muavini çağırdı. Gideyim mi' diye biz de kendisine gitmesini söyledik. 'Neden' diye sorduğunda vali muavini sohbet için dedi. Vali muavinin odasına girdiğinde bir erkek bir kadının olduğunu söyledi. Vali muavini 'bunlar tesadüfen burada sakıncası yok değil mi' diye sorduğunda Dink kabul etti. Konuşmanın ardından erkek şahıs bir saat boyunca Dink'le konuştu. 'Şahıs kendisine böyle devam ederse başına bir şeyler gelebilir' demiş. Bu görüşmenin 2004 yılında olduğu ancak böyle bir konuşma olmadığı söylendi. Söz uçar yazı kalır, Dink bunları yazısında yazdı. Barışa giden yolda yapılan saldırıdır. Dink'i hedef tahtası haline getirenler linç etmek isteyenlerin bu cinayette yani kanlı çorbada tuzu olmuştur."

Avukatı Erdal Doğan da, bir buçuk yıldır avukatlığını yaptığını belirterek şöyle konuştu: "Dink'e zamanında 6 aylık ceza verilmesi işlenen en büyük suçtur. Bu cezadan sonra linç başladı, 2.5 yıldır tehdit alıyordu. Veli Küçük ise en tedirgin olduğu kişiydi. Bir yıl önce imzasız bir mektup aldı. 2.5 yıldır her gün tehdit alıyor."

(EY-RA-HO)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title