Haberler

Hrant Dink'in Öldürülmesi

Konya Baro Başkanı Hasan Özen, Hrant Dink cinayeti zanlısının nüfus bilgilerinde 17 yaşında göründüğünü ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı'nın kemik yaşının belirlenip iddianameyi bu rapora göre tanzim edebileceğini söyledi.

Konya Baro Başkanı Hasan Özen, yaptığı açıklamada, 17 yaşında olan Hrant Dink cinayetinin zanlısı Ogün Samast'ın fotoğraflardaki görüntüsünün yaşıyla ilgili tartışmaları da beraberinde getirdiğini hatırlattı. Baro Başkanı Özen, sanığın yaşının küçüklüğünün alacağı cezayı etkileyeceğini dile getirerek, "Ceza Kanunu'nun 31. maddesine göre, fiili işlediği sırada 15 yaşını bitirip 18 yaşını doldurmamış sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının 18 ila 24 yıl arasında değişeceği hüküm altına alınıyor. Kamu adına Cumhuriyet Savcılığı'nın sanığın yaşı konusunda inceleme yapma ve yaptırma yetkisi var. Tahmin ediyorum İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu yola başvuracak" dedi.

Sanığın yaşının kemik grafiği çekildikten sonra Adli Tıp Kurumu raporuyla iddianamenin hazırlanabileceğini ifade eden Özen, "Ülkemizde bir gerçek var. Doğumdan hemen sonra kişi nüfusa geç yazılmış olabilir. Bunlar göz önüne alınarak kemik yaşı tespit edilebilir. Bu tür imkanlar mevcut" diye konuştu.

(İP-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title