Haberler

Hrant Dink'in Öldürülmesi

İstanbul'da Silahlı Bir Saldırı Sonucunda Hayatını Kaybeden Ermeni Asıllı Hrant Dink'in Agos'daki Son Köşe Yazısında Patrik'le İlgili Çarpıcı Bir Yazı Kaleme Aldığı Ortaya Çıktı.

İstanbul'da silahlı bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden Ermeni asıllı Hrant Dink'in Agos'daki son köşe yazısında Patrik'le ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldığı ortaya çıktı.

Hrant Dink'in Agos'daki son köşe yazısı şöyle:

"Evet soru hala ortada. Ne oldu da Patrik Mutafyan bu denli öfkelendi ve kilise vaazlarında öfke ve lanet saçmaya kadar konuya kendini dahil etti? Kişisel kanaatimi belirteyim ve artık bitireyim. Ne yazık ki toplumu üzerinde gereksiz bir iktidarcılık oynayan bir Patriğimiz var ve bu iktidarcılık oynaşısındaki başarısızlık onu giderek daha fazla hırçınlaştırıyor. Öylesine hırçınlaşıyor ki artık toplumun ikiye bölünmesini bile göze almış durumda. Patrik seçilişinin ardından 8 yıl geçti ama ne yazık ki halen sanki başka odaklar ve aksini iddia edenler varmış gibi. Bu toplumu ben yönetiyorum. İktidar benim diye kendi kendine söylenmeyi, sanal iç düşmanlar yaratmayı ve kendi rüzgarıyla boğuşmayı sürdürüyor. Acı gerçek şu ki Patrik Mutafyan oturduğu o büyük makamı dolduramadı ve hakkını veremedi. Bilerek ve isteyerek yarattığı Patriğe yakın alanın dışında kalanları ötekileştirmeye çalıştı. Verdiği vaazlarda sürekli iyiler ve kötülerden bahsetti. Toplumu içimizdeki kötülere karşı uyanık olmaya çağırdı. O kötüler aslında sürüngendiler, din ve kilise düşmanıydılar. Toplumu bölmek ve parçalamak istiyorlardı.

Bazen o kişileri dolaylı olarak ima etti, bazen doğrudan işaret etti. Bunu yaparken de dilini bir ruhbana yakışmayacak denli o kadar bozdu ki. Kendi iktidarını sorgulayanların leşlerini dahi gömmeyeceğini kitleler önünde çağırmaktan çekinmedi. Son olarak da işi lanet yağdırmaya kadar vardırdı. Şu an yapmaya çalıştığı ise kendisine itaat edenlerle İtaat etmeyenleri çatıştırmak."

(BK-ST-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title