Haberler

Hrant Dink'in Öldürülmesi

Malatyalı İş Adamları Derneği, Ermeni Asıllı Türk Gazeteci Hrant Dink'in Öldürülmesini Kınadı.

Malatyalı İş Adamları Derneği, Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini kınadı.

Hrant Dink'e yapılan silahlı saldırıyı kınayan Malatya İş Adamları Derneği, yaptığı açıklamada, "Bizimle aynı şekilde ve tonda 'memleketim', 'yurdum' ve 'ülkem' diyen, ayrıştırıcı değil birleştirici, hayalci değil gerçekçi, dik başlı ve onurlu bir kardeşimizi, bir saldırı sonucu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ülkemizde sonuna kadar özgür yaşamayı seçmiş olan hemşehrimiz, dostumuz ve komşumuz Hrant'ı vurmakla dirliğimize, bütünlüğümüze, hep birlikte yaşama arzumuza kurşun sıkan, sıktıran ve bundan yarar umanları lanetliyoruz. Bu saldırı milletimiz ve ülkemiz adına hiçbir yarar sağlamayacağı gibi, zor günlerimizde bizimle kader birliğini bozmayan herkesi hedeflemiştir" ifadelerini kullandı.

Hedefin sadece Hrant Dink'in olmadığının belirtildiği açıklamada ayrıca, "Toplumsal fay hatlarını derinleştirmek, ihtilafları körüklemek, geleceğimizi yok etmek isteyenlerin gerçekleştireceği türden bir saldırganlığın muhatabı olan sadece Hrant değil, hepimiziz. Amacın, tartışma ve sorunlarımızdan kendi plan ve emelleri için yarar elde etmeye çalışmak olduğu ise aşikardır. Bu saldırı, Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Üzüntümüz büyüktür. Ailesine başsağlığı, geride kalanlara ve Ermeni vatandaşlarımıza sabırlar diliyoruz. Türkiye'nin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

(İST-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title