Haberler

Hrant Dink Cinayetinin Ardından

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet İrfan Coşkun, Trabzon insanının biraz psikolojik yapı itibariyle sinirli, agresif, çabuk tepki verebilen, tez canlı, heyecanlı bir yapıya sahip olduğunu ve böyle olunca da anlık tepki verebildiğini ve anlık suç davranışı işleyebildiğini söyledi.

Ancak medyada yer alan olaylara bakıldığında bunların anlık olaylar değil, daha ziyade planlanmış olaylar gibi görüldüğüne dikkat çeken Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, "Örneğin en son öldürülme olayını incelediğimiz zaman bunun anlık tepkisel bir olay olmadığı ortada. Dolayısıyla bölge insanının psikolojik yapısıyla alakalı bir olay değil. Bunda başka faktörleri gözden geçirmek lazım. Bölgemizdeki gençlerin sağlıklı olarak sosyalleşebilmesi için gerekli ortam pek müsait değil. Değişik kollar, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, eğitim kurumları, genellikle bu ortamı gençlerimize veremiyor. Dolayısıyla sağlıklı bir sosyalleşme gerçekleşemiyor. Sağlıklı sosyalleşmenin gerçekleşemediği ortamda gençler başka alanlara yöneliyor. Başka küçük sosyal gruplara, marjinal gruplara, bazen internet ortamlarına yöneliyor. Bu ortama girince de gençler kendilerini ıspatlamak istiyor. Gruba aidiyet duygularının gelişmesi için kendilerini gruba aitmiş gibi hissettirebilmeleri için de zaman zaman saldırgan davranışlar sergiliyebiliyorlar. Bu saldırgan davranışlar sergilendikçe bazen bireyde liderlik duygusunun gelişmesine yol açabiliyor. Kendisini ispatlamak için ve lider olmak için saldırganlığı arttırabiliyor" diye konuştu.

"Son olayda gözlemlediğimiz kadarıyla bu bireyin geçmişine baktığımız zaman hep başarısızlıklarla dolu olduğunu görmekteyiz" diyen Dr. Coşkun, "Örneğin okulunda, oynamış olduğu futbol kulubünde başarısız olmuş, işsiz. Bir engellenmiş duygusu içeresinde yetişmiş bir genç. Engellenme duygusu, zaman içinde saldırganlık duygusu ile yer değiştirebilen bir duygu. Bu saldırganlığa dönüşen engellenmiş duygusu neticede kendini ortaya suç olarak koymaktadır. Bu gencin içeresinde olduğu psikoloji bu olsa gerek diye düşünüyorum. Trabzon'un coğrafi ve iklimsel yapısı, konumu biraz psikolojiyi bozan öğeler. Dağlık alan, çok fazla ekonomik olarak imkanlar yok. İklimsel yapısı nemli. Boğucu bir hava. Gökyüzü devamlı siyah, hiç maviyi görmüyor. Bu tip insanlarda psikilojik bozukluk gelişme ihtimalinin daha fazla olduğu da bir gerçek" şeklinde konuştu.

(BK-ÖS-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title