Haberler

Hrant Dink Cinayeti Soruşturması

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de arasında bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında, nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 7 şüphelinin sorgulamaları tamamlandı.

Nöbetçi hakimlik, cinayetin işlendiği dönemde Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz ile jandarma istihbarat görevlisi Astsubay Veysel Şahin, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Ecevit Emir ve Uzman Jandarma Adem Sarıgöl'ün "FETÖ/ PDY'ye üye olma" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Diğer şüphelilerden o dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Tefik Cantürk yurtdışına çıkış yasağı konularak, jandarma istihbarat görevlisi olan Önder Aras ve Uzman Jandarma Osman Kırçalı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakimlik, tutuklanan şüphelilerin sevk edildiği "kasten öldürme" suçu yönünden tutuklanma talebini ise dosyadaki mevcut delil durumuna göre reddetti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, daha önce İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şubesi'nde görevli Astsubay Abdullah Dinç, eski Uzman Çavuş Yavuz Bozca, Trabzon İl Jandarma İstihbarat Şubesi'nde görevli Ergün Yorulmaz, Jandarma Astsubay Emre Cingöz ve Albay Ali Barış Sevindik, Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay tutuklanmıştı.

Böylece, dava kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 14'e çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Hrant Dink Ali Öz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title