Haberler

Dink Cinayeti Tutuklusu Tuncel, 6 Saat Boyunca İfade Verdi

Güncelleme:

Hrant Dink cinayeti davasının tutuklu sanıklarından Erhan Tuncel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine 6 saat ifade verdi.

Hrant Dink cinayeti davasının tutuklu sanıklarından Erhan Tuncel, cinayete ilişkin ayrı bir soruşturma yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine yaklaşık 6 saat tanık olarak ifade verdi.

Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul cumhuriyet savcılarından Muammer Akkaş'ın odasına çıkarılan Tuncel, burada cinayetle ilgili kendisine sorulan soruları yanıtladı.

Yanında avukatı Erdoğan Soruklu'nun da bulunduğu Tuncel, "tanık" sıfatıyla yaklaşık 6 saat ifade verdi. Tuncel, saat 19.30 sıralarında biten ifade verme işleminin ardından tekrar cezaevine götürüldü.

Tuncel'in ifadesininin, kendi talebi üzerine, sesli ve görüntülü kayıt yapılarak alındığı öğrenildi.

Erhan Tuncel'in, Hrant Dink cinayetine ve Trabzon'daki bir restoranda meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin, daha önce anlattıklarına oranla daha detaylı bilgiler verdiği kaydedildi.

Tuncel'in, savcılığın hazırladığı, bir kısmı kamu görevlilerine ilişkin 10'a yakın soruyu yanıtladığı ve kendisine ağırlıklı olarak emniyetle ilgili sorular sorulduğu belirtildi. Tuncel'in, jandarmayla ilgili sorulara, jandarmayla hiçbir bağı olmadığı cevabını verdiği ifade edildi.

Savcılık, soruşturma kapsamında Dink cinayetine ilişkin sanıkların ifadesini almaya karar vermişti. Bu kapsamda, ilk olarak cinayetin faili Ogün Samast'ın ifadesi alınmıştı. Yargıtay'ın kısmen bozma kararının ardından yeniden görülen Hrant Dink cinayeti davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Erhan Tuncel, 24 Ekim'de tutuklanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Muammer Akkaş Erhan Tuncel Hrant Dink İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title