Haberler

Hrant Dink Cinayeti Protesto Edildi

Adana'da Bazı Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesini, Cinayetin 1. Yıldönümünde Yürüyüş Yaparak Protesto Etti.

Adana'da bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini, cinayetin 1. yıldönümünde yürüyüş yaparak protesto etti.

Ermeni asıllı gazeteci-yazar Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul'da sokak ortasında sırtından vurularak öldürülmesi, cinayetin 1. yıldönümünde Adana'da da protesto edildi. 26 siyasi parti ve sivil toplum örgütüne üye vatandaşlar, "Hepimiz Ermeniyiz" yazılı dövizlerle 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. Taşıdıkları "Yaşasın halkların kardeşliği" yazılı pankartla yürüyüşe geçen grup, "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz", "Türk, Kürt, Ermeni kardeştir" şeklinde sloganlar atarak İnönü Parkı'na yürüdü.

Yürüyüş sırasında aracıyla yoldan geçen bir vatandaş, "Elin Ermenisini siz mi savunuyorsunuz" diye bağırarak gruba tepki gösterdi.

İnönü Parkı'nda grup adına açıklama yapan Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik, "Hrant Dink, aramızdan göz göre göre koparılıp alındı. Devletin en yüksek katlarında hedef gösterile gösterile. Medyada çarmıha gerile gerile. Ama tetiği çekenlerin göğüsleri 'milli gurur' madalyasıyla dolduruldu. Çektirenler ise 'ihmalkarların' marifetiyle aklandı. Ama Hrant, yaşarken olduğu gibi ölümüyle de oyunu bozdu" dedi.

Dink cinayeti gibi birçok cinayetin bile bile aydınlatılmadığını ileri süren Çelik, "Bizler, bu topraklarda halkların kardeşliğine sıkılan kurşunlara karşı hiçbir zaman sessiz kalmayacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

(HT-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title