Haberler

Hrant Dink Cinayeti

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bir Polis Şefinin Hrant Dink Cinayetine Adının Karıştığına İlişkin Haberleri, "Bir Kamu Görevlisi İşin İçindeyse Savcıların Bunu Ortaya Çıkarması Gerekir" Sözleriyle Değerlendirdi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bir polis şefinin Hrant Dink cinayetine adının karıştığına ilişkin haberleri, "Bir kamu görevlisi işin içindeyse savcıların bunu ortaya çıkarması gerekir" sözleriyle değerlendirdi.

Ağar, partisinin Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'Kadın Siyasetçilerin Eğitimi' konusu adı altında düzenlenen 11.dönem eğitim programının sertifika törenine katıldı. Ağar, DYP Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen tören öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Ağar, Ermeni gazeteci-yazar Hrant Dink cinayetine ilişkin bir gazetede yer alan 'Vur emri polis şefinden' manşetinin hatırlatılması üzerine, "Bu olayın arkasında kimler var, ne var, nereye kadar gidiyorsa hepsinin ortaya çıkması lazım" dedi.

Ağar, bir kamu görevlisinin böylesine bir işin içinde düşünülemeyeceğini belirterek, "Eğer böyle bir şey varsa bunu savcıların ortaya çıkarması lazım. Böyle bir iddianın ortada kalması mümkün değildir. Konuyla ilgili doyurucu bir siyasi makam açıklaması da hala görülmedi" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın küçük bir ile vali yapılacağına dair haberlere ilişkin bir soru üzerine Ağar, şunları kaydetti: "Bunlar mesele değildir. Önemli olan siyasi iradenin meseler karşısında bir inisiyatif sahibi olabilmesidir. Herşey olup bitmeden evvel olaylarda ön almayı başaracak bir basiretli yönetiminin varolabilmesi görülmemiştir. Birşey olup bittikten sonra birşey yapmayı da vatandaşın takdirine bıkarıyorum".

Ağar, Irak'taki son gelişmeleri hatırlatan bir gazeteciye de, "Irak'ın bütünlüğünün muhafaza edilmediği netleştiği vakit Türkiye'nin senaryoları olması lazım" karşılığını verdi. Bu konuda hükümetin izlediği dış politikayı eleştiren Ağar, "Üzülerek ifade ediyorum ki, böyle temel konularda 4.5 sene gibi bir zaman boşa geçmiştir" ifadesini kullandı.

(TAN-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title