Haberler

Hrant Dink AP'de Anıldı

Suikast Sonucu Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni Asıllı Gazeteci Hrant Dink Bugün Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Anıldı.

Suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni Asıllı Gazeteci Hrant Dink bugün Avrupa Parlamentosu'nda (AP) anıldı.

AP üyesi Türk asıllı parlamenter Cem Özdemir'in öncülük ettiği anma törenine AP'den çeşitli milletvekilleri katıldı. Anma törenine Danny Cohn Bendudt, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Matsakis Marios, Ermenistan'ın Belçika Büyükelçisi Viguen Tchitetchian ve Türkiye Büyükelçiliği'ni temsilen de Faruk Kaymakçı katıldı. Törende Türk ve Ermeni bayrakları asıldı, ayrıca Dink'in anısında bir defter açıldı. Agos Gazetesi'nin Dink öldürüldükten sonra çıkan ilk sayısı ve Dink'in öldürülmeden önce yazdığı son yazı anmaya katılan parlamenterlere dağıtıldı. Daha sonra Dink'in hayat hikayesinin konu edildiği bir slayt gösterisi düzenlendi. "Hepimiz Ermeni'yiz" yazılı kartonlardan bir tanesi konuşmaların yapıldığı masaya konuldu. Dink'in eşi Rakel Dink'in, cenaze töreninde okuduğu mektubu burada tekrar okuyan Özdemir, her iki halkın barış içinde yaşaması gerektiğini dile getirdi. Anma Türk ve Ermeni halk müziğinin ortak türküsü Sarı Gelin'in okunmasıyla son buldu.

Anmanın ardından basın mensupları, Ermeni Büyükelçi Tchitetchian'a Fransa'daki Ermeni soykırımı inkar yasasıyla ilgili düşüncelerini sordu. Tchitetchian, Fransız ve Ermenilerin köklü ve yakın bir ilişkileri olduğunu, yasanın bu nedenle çıktığını ifade ederken, kendisinin bu konu üzerine söyleyeceği çok fazla şey olmadığını kaydetti. Türk Büyükelçi Özdemir ise, "Ermeniler ile oldukça yakın bir halkız. Büyükelçiye konuştum, o da Fransız'dan, Alman'dan ABD'liden birbirimize daha yakın olduğumuza inanıyor. Müzik ve yemek gibi birçok ortak noktamız var. İki ülke arasındaki sınır kapısının da açılması gerektiği görüşündeyim. Bu şekilde iki ülkenin halkları birbirini daha iyi tanır" dedi.

(MC-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title