Haberler

Houston: Nasa'nın Uzay Çalışmaları

Fırlatılması Uzun Süren Ertelemelerin Ardından Gerçekleştirilen Atlantis Uzay Mekiği ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (Uui) Giden 2 Astronot, İlk Uzay Yürüyüşünü Gerçekleştirdi.

Fırlatılması uzun süren ertelemelerin ardından gerçekleştirilen Atlantis Uzay Mekiği ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) giden 2 astronot, ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Uzay çalışmalarını Atlantis Uzay Mekiği ile sürdüren NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki inşaat çalışmalarına başlandığını bildirdi. Atlantis ile istasyona giden 2 astronot, ilk uzay yürüyüşünü de gerçekleştirdi. 6 saat 26 dakika süren yürüyüşle istasyona solar paneller monte edilmeye başlandı. Operasyon uzmanı Joe Tanner ve Heidemarie Stefanyshyn Piper 12.17'de (TSİ) istasyondan ayrılarak başladıkları çalışmaları 16.43'te (TSİ) tamamladı. NASA tarafından yapılan açıklamada, 2 yürüyüşün daha yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan solar diziler, montaj işleminin tamamlanmasının ardından UUİ'nin enerji ihtiyacının 1/4'ünü karşılayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title