Haberler

Horasan'da El Emeği,göznuru Sergisi

Erzurum'un Horasan İlçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü'nce Açılan 102 Daldaki Meslek Edindirme Kurslarının Yıl Sonu Sergisi Açıldı.

Erzurum'un Horasan ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü'nce açılan 102 daldaki meslek edindirme kurslarının yıl sonu sergisi açıldı.

15 usta öğreticinin görev yaptığı ve bin 750 kursiyerin dikiş, nakış, halı dokuma ürünleri Fatih İlköğretim okulunda sergilendi.

Horasan Kaymakamı Cem Afşin Akbay tarafından açılışı yapılan sergi açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Doğan, bu yıl gerçekleştirilen 102 daldaki kurslara bin 750 kursiyerin katıldığını, halı dokuma kursuna katılanların ise aylık 300 ytl ücret alarak ailelerine ekonomik katkı sağladıklarını söyledi.

Kaymakam Cem Afşin Akbay da, sergiyi öğretici ve kursiyerlerle bir süre sohbet ederek bu tür faaliyetlerin ilçe halkı açısından yararlı birer çalışma olduğunu ve gençlerin meslek sahibi olmaları ve işsizliğin önüne geçilmesi için bu tür çalışmalara daha da önem vereceklerini belirtti.

Açılışa Horasan Kaymakamı Cem Afşin Akbay 'ın yanı sıra Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta kursiyerlerin belgeleri de dağıtıldı.

(NK-İRT-Y)

19.06.2007 17:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title