Haberler

Hoofddorp: Avrupa Havacılık Otoriteleri Hollanda'da Toplandı

Türkiye'nin de Üyesi Olduğu Avrupa Havacılık Otoriteleri Birliği (Jaa) En Yüksek Karar Alma Organı Konumundaki Jaa Board'ın Periyodik Toplantılarından Jaab 06/3 Nolu Olanı Hollanda'nın Hoofddorp Kentinde Yapıldı.

Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) en yüksek karar alma organı konumundaki JAA Board'ın periyodik toplantılarından JAAB 06/3 nolu olanı Hollanda'nın Hoofddorp kentinde yapıldı.

Üye ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen JAA Board Toplantısı'na, Türkiye'den JAA Board Üyesi olan Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Dr. Ali Arıduru ile JAA Komite Başkanı ve Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın katıldı. Türkiye'yi yakından ilgilendiren konuların gündeme geldiği toplantıda, Azerbaycan ve Gürcistan oy birliği ile JAA aday üyeliğine, Sırbistan Karadağ ise JAA tam üyeliğine kabul edildi. Bu katılımlarla beraber JAA'ya tam üye olan ülke sayısı Türkiye ile birlikte 34'e yükselirken, aday ülke sayısı ise 8'e çıktı. Böylece, JAA'ya tam üye konumundaki Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) dışında üyelik imkanı bulunan 42 ECAC üyesinin tamamı JAA'ya katılmış oldu.

Toplantıda ayrıca, Finlandiya Sivil Havacılık Genel Müdürü oy birliği ile JAA Board Başkanlığı'na seçildi. Toplantıda 1 Ocak 2007'den itibaren JAA-T olarak görevini yürütecek olan JAA'nın önümüzdeki 2 yıllık süre için hazırlanan "JAA-T İş Planı" ve bu kapsamda ihtiyaç duyulacak bütçesi de onaylandı.

Öte yandan, JAA Eğitim Ofisi (JAA-TO) ile Leiden Üniversitesi ve Hollanda Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan bir anlaşmayla oluşturulan Avrupa Havacılık Emniyeti Eğitim Organizasyonu (EASTO) Hollanda'nın Hoofddorp kentinde düzenlenen bir törenle resmi olarak hizmete açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title