Haberler

Hong Kong'ta medya patronuna gözaltı

Güncelleme:

Hong Kong'ta medya patronu Jimmy Lai gözaltına alındı.

Hong Kong'ta medya patronu Jimmy Lai gözaltına alındı.

Hong Kong'ta aylardır devam eden tartışmalı güvenlik yasası kapsamında medya patronu Jimmy Lai gözaltına alınırken, Lai'nin sahibi olduğu medya şirketinin genel merkezine de baskın düzenlendi. Medya grubunun yöneticisi Mark Simon olayı sosyal medya hesabından duyurdu. Simon, "Jimmy Lai, "Yabancı güçlerle gizli anlaşma yapmaktan gözaltına alınıyor" ifadelerini kullandı. Simon, polisin Lai ve Lai'nin oğlunun evinde arama yaptığını, bazı Next Digital çalışanlarını da gözaltına aldığını söyledi.

Kowloon'da bulunan malikanesinden alınan Lai, polis ile birlikte Next Digital adlı gazeteye getirildi. Polis tarafından baskın yapılan Next Digital gazetesinde yakalık 2 buçuk saat tutuldu. Gazeteye ait bilgisayarlarda arama yapıldı.

Sık sık Çinli yöneticileri ve Hong Kong hükümetini eleştiren 71 yaşındaki Lai'nin sahibi olduğu Apple Daily Çin ve Hong Kong'taki otoriter yönetim karşıtı yayınlar yapıyor.

Hong Kong polisi ise güvenlik yasasını ihlal ettikleri gerekçesi ile 39-72 yaşları arasında 7 kişiyi gözaltına aldıklarını duyurdu. Gözaltına alınanların isimleri açıklanmadı.

Daha önce de gözaltına alınmıştı

1989 Tiananmen Meydanı protestolarının yıl dönümü nedeniyle 4 Haziran'da gerçekleştirilen gece nöbetine katıldığı gerekçesi ile suçlanıyor.

Lai, daha önce yaptığı açıklamalarda, "bir gün yayınlarım ve Hong Kong için demokrasi çağrılarım nedeniyle gözaltına alınabilirim" demişti. Lai, geçtiğimiz yıl düzenlenen protestolara katıldığı gerekçesiyle Şubat ve Nisan aylarında da gözaltına alınmıştı. - HONG KONG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya Hong Kong Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title