Haberler

Hollandalı Müslümanlar'dan Gıda Bankasına Kurban Eti Bağışı

Hollanda'daki Müslümanlar, Yeni Bir Uygulamayla Kurban Etlerini Hollanda'nın Gıda Bankalarına Bağışladı.

Hollanda'daki Müslümanlar, yeni bir uygulamayla Kurban etlerini Hollanda'nın gıda bankalarına bağışladı.

Bayram öncesinden başlatılan ve Hollanda'daki kimsesiz ve fakirlerin de yararına yapılan kampanyaya Hollanda'da yaşayan Müslümanlar büyük ilgi gösterdi. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki 13 et toplama merkezinden buzdolaplı araçlara yüklenen bağış etleri, ilk etapta 1 tona ulaştı. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ve yardım kuruluşlarının birlikte başlattığı et bağışı kampanyasının ülke çapında güzel bir örnek teşkil ettiğini belirten UETD Başkanı Veyis Güngör, "Müslümanlar bu ülkede hep olumsuz haberlerle gündeme geldi. Bu kampanya ile Müslümanlar'ın da bu ülkede yaşadığı ve bu ülkenin sorunlarına çözüm aradıkları mesajı verildi. Hollanda'da yaşayan Müslümanlar'ın kampanyaya büyük ilgi göstermesi, Hollanda medyasının da dikkatini çekti ve onlar da bu kampanyayı gündeme aldı. Mesele sadece et verme meselesi değil, burada yaşayan Müslümanlar'ın ülkenin sorunlarına duyarlı olduklarının gösterilmesidir" dedi.

Kampanya organizatörlerden Mikayil Güneş, etlerin bir bölümünün de Koç Sucuk Fabrikaları'na gönderilerek lahmacuna dönüştürülmesiyle ilgili olarak, "Bu konuda hijyenliğine güvendiğimiz Koç Fabrikası'nı seçtik. Bunun sebebi hem bize güçlük çıkarmamaları, hem de bizim yaptığımız katkı kadar kendilerinin katkıda bulunacaklarının sözünü vermeleri. İslam'ın hoşgörü yönünü ve güzelliğini bu şekilde anlatabilelim istedik. Umarız bu projemiz başka kesimlere de güzel bir örnek teşkil eder" diye konuştu.

Öte yandan, bağış etlerini araca taşıyanların arasında bu yıl parlamentoya seçilen Türk asıllı Milletvekili Songül Akkaya'nın da yer alması dikkat çekti.

(MÇ-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title