Haberler

Hollandalı Eğitimciler Bolu'dan Ayrıldı

Hollanda'da Türk Öğrencilerin Eğitim Gördüğü Okullarda Öğretmenlik Yapan Hollandalı Eğitimciler, Türk Kültürünü ve Türk Eğitim Sistemini İncelemek Üzere Gedikleri Bolu'dan Ayrıldılar.

Hollanda'da Türk öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda öğretmenlik yapan Hollandalı eğitimciler, Türk kültürünü ve Türk eğitim sistemini incelemek üzere gedikleri Bolu'dan ayrıldılar.

Rotterdam Belediyesi'nin organizasyonu ile Bolu'ya gelen 28 Hollandalı eğitimci Türk kültürü ve eğitim sistemini yerinde görerek incelemelerde bulundular. Hollandalı öğretmenlerin son durağı Özel Melih Koleji oldu. Özel Melih koleji'ni gezen Hollandalı eğitimciler öğrencilerle hoş vakit geçirdiler. Daha sonra okul yönetiminden bilgi alan Hollandalı öğretmenler, özellikle Hollanda'da okul kıyafetlerinin serbest olduğunu, Türkiye'de ise bir örnek olduğunu söylediler.

Türk Eğitim sisteminde özel okullar ile devlet okulları arasında fark olup olmadığını soran Hollandalı eğitimciler, eğitim düzeyinde biraz fark olduğunu öğrendiklerinde şaşkınlık yaşadılar. Hollandalı eğitimcilere daha sonra Türk geleneklerini yansıtan hediyeler verildi. B haftadan bu yana Bolu'da bulunan eğitimciler ülkelerine döndüler.

(CG-İÇ)

02.05.2007 16:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title