Haberler

Hollanda-Türkiye Maçından Notlar

FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

FIFA 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki ilk maçında Hollanda ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı'nı Avrupa'da yaşayan Türkler yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi yakın ülkelerden gelen gurbetçiler, saatler önce maçın oynandığı Amsterdam'daki Arena Stadı önünde toplanarak Türkiye lehine tezahüratlarda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan gurbetçilerin şovuna Hollandalı taraftarlar da zaman zaman eşlik etti.

50 bin kişilik Arena Stadı'ndaki biletlerin tümü satılırken, Türk tarafların ise yaklaşık 17 bin 500 bilet aldığı belirtildi. Türklerin maça yoğun ilgileri maçtan günler öncesinde biletlerin tükenmesine yol açarken, taraftarlar biletlerin karaborsada yüksek fiyatlara satıldığını dile getirdiler.

Hollanda pasaportuna sahip bazı Türklerin ise maçı Hollandalı taraftar arasında izlerken, tribünlerin farklı kesimlerine asılan Türk bayrakları da dikkati çekti. Takımların sahaya ısınma için çıkmalarından itibaren tezahüratlarına başlayan gurbetçilerin, Galatasaray ve Fenerbahçe bayrakları da astıkları görüldü.

İki ülke arasında resmi ilişkilerin 400. yıldönümüne denk gelen maçı, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral ve Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'nin yanı sıra Hollanda'da bulunan kimi Türk kökenli siyasetçiler ile işadamları da izledi.

-Maçtan önce 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı-

Hafta içinde hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu ile Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olanlar anısına maçtan önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, A Milli Takımı futbolcuları sahaya kollarında siyah bantla çıktı.

Maçın başında başında seyircilere hitap eden her iki ülke milli takım kaptanları dostça bir karşılaşma olması temennisinde bulundu.

Türkiye ile Hollanda şimdiye kadar toplam 8 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 3'ünde Hollanda, ikisinde ise Türkiye sahadan galip ayrılırken, 3 karşılaşma da berabere sonuçlandı. İki ülke arasında en son 17 Kasım 2010 tarihinde Amsterdam Arena Stadı'nda oynanan özel karşılaşmayı Hollanda Klaas Jan Huntelaar'ın attığı golle 1-0 kazanmıştı.

Maçta yapılan anonsta seyircilere takımlarını pozitif şekilde desteklemeleri istenirken, statta meşale yakılmasının yasak olduğu, yakanlara 18 ay, statlara giriş yasağı ve 400 avro ceza verileceğine dikkat çekildi.

Muhabir: Yasin Yağcı / Musa Samur

Yayıncı: Tarkan Demir - AMSTERDAM

Kaynak: AA / Spor

Hollanda Almanya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title