Haberler

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği'nde Protestolar Devam Ediyor

Hollanda makamlarının Türk bakanlara yönelik tavrını protesto etmek isteyen vatandaşlar Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliğine akın etti.

Hollanda makamlarının Türk bakanlara yönelik tavrını protesto etmek isteyen vatandaşlar Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğine akın etti.

Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tutumunun ardından çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ve "Evet" yazılı pankartlar ile Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğine akın etti. Polis ekipleri, büyükelçiliğin bulunduğu Hollanda Caddesi'nde yoğun güvenlik önlemi aldı. Cadde çift taraflı olarak araç trafiğine kapatıldı. Vatandaşlar sık sık, "Faşist Hollanda Türkiye'den defol", "Hollanda şaşırma sabrımızı taşırma" ve "Katil Avrupa" sloganları attı. Polis ekipleri, vatandaşları taşkınlık yapmamaları yönünde uyardı ve Türk halkına yakışmayan hareketlerin yapılmamasını istedi.

Büyükelçilik önünde basın açıklaması yapan AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, Hollanda'nın faşist bir yaklaşım ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konvoyunu alıkoyduğunu, ülkesine destek olmak adına konsolosluk önünde toplanan Türklere zorbalık yaptığını vurguladı. Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinin Müslümanlık karşıtı tavırlarının Nazi tortuluğu olduğunu ifade eden Çelebi, "Faşizm bizzat Avrupa'da doğduğu gibi bugün de Hollanda'nın faşizan tutumu ile tekrar etmiştir. Bu tür haddini bilmez faşist politikalar Türkiye'nin bu hedefleri karşısında hüsrana uğramaya mahkumdur. Hollanda Büyükelçiliği önünden Hollanda'yı uyarıyoruz. Şanlı tarihimiz bu tür İslamofobik yaklaşımlara karşı adaletin, insanlığın ve hukukun timsali örneklerle doludur" diye konuştu.

Siyasetçi ve yazar Savcı Sayan, büyükelçilik önünde toplanan vatandaşları uyararak, "Bizim içimizdeki bazı provokatörler özellikle bu büyük protestomuzu sabote etmek istiyorlar. Kendimize yakışanı yapacağız. Hollanda'nın zulmünü bütün dünya ibretle izliyor. Biz Avrupa'ya Türkiye'nin gücünü, Tayyip Erdoğan'ın yiğitliğini gösterebilecek kadar delikanlı bir toplumuz. Dışişleri Bakanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı yalnız değildir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title