Haberler
BBC

Hollanda Medyasında Ajax'ın Real Madrid Zaferi: 'Cruyff'un Ruhu Bernabeu'daydı'

Ajax'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 3 sezonun şampiyonu Real Madrid'i deplasmanda 4-1 yenerek çeyrek finale yükselmesi, Hollanda'da geniş yankı uyandırdı.

Ajax'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 3 sezonun şampiyonu Real Madrid'i deplasmanda 4-1 yenerek çeyrek finale yükselmesi, Hollanda'da geniş yankı uyandırdı.

Hollanda Televizyonu (NOS), İspanya'daki galibiyeti, "Işıltılı Ajax, Real'i ezdi ve Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükseldi" başlığıyla duyurdu.

NOS'un yorumunda, Amsterdam'da 15 gün önce oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden Ajax'ın "çılgınca bir sürprize imza attığı" vurgulandı.

'Ajax, kibirli Madrid'i cezalandırdı'

Hollanda'nın en çok satan gazetesi de Telegraaf, maça ilişkin gelişmeleri, "Madrid mucizesi: Eşsiz Ajax, cesaretinin ödülünü aldı" başlığıyla aktardı. Gazete, "Ajax, kibirli Madrid'i cezalandırdı" yorumunu yaptı.

AD gazetesi, Madrid'deki galibiyet için, "Ajax, tarihi büyük harflerle yazdı" ifadesini kullandı.

De Volkskrant gazetesi de, "Gerçek olamayacak kadar güzel bir akşamda Ajax, Madrid'de mucizeyi yaşadı: 4 - 1" başlığını attı. Gazetenin yorumunda, "Ajax etkin futbolu ile şampiyon Real'i Şampiyonlar Ligi'nden uzaklaştırdı. Amsterdamlılar, şimdi gerçekten Avrupa'da varlar" denildi.

'Ajax, Madrid'de Real'e karşı kendini aştı'

NRC gazetesinin başlığı, "Ajax Madrid'de Real'e karşı kendini aştı. 4-1'lik galibiyetle Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline adını yazdırdı" oldu.

Hollanda basını ve sosyal medyada yapılan yorumlarda ise Ajax'ın unutulmaz futbolcularından olan ve Real Madrid'in ezeli rakibi Barcelona'ya oynattığı futbolla anılan Johan Cruyff'a da göndermeler vardı.

Spor yorumcuları, "Cruyff'un ruhu Santiago Bernabeu Stadyumu'ndaydı" değerlendirmesini yaptı.

Haftalar önce, Ajax ile Real Madrid arasında fazla bir güç farkı olmadığını ve Amsterdam ekibinin çeyrek finale yükselebileceğini savunan spor yazarı Edwin Winkels ise hem galibiyet ve tur, hem de haklı çıktığı için mutlu.

Edwin Winkels maç sonrası, "Genelde yanılırdım ama bu kez değil, 3 hafta önce Ajax'ın Real'i eleyebileceğini söylediğimde birçok kişi bana gülmüştü. ve işte kanıtı" dedi.

Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi Ajax'ın maçını erteleyen Hollanda Futbol Federasyonu (KNWB) da, Twitter hesabından Amsterdam ekibini kutladı. KNWB Twitter mesajında, "Tarih yazıcılar. Tebrikler" dendi.

Önümüzdeki sezon Barcelona forması giymeye hazırlanan Ajax'ın orta saha oyuncusu Frankie de Jong ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Bence Real'i elediğimiz için Barcelona çok mutlu" ifadelerini kullanmıştı.

BBC

Real Madrid Hollanda Madrid Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title