Haberler

Hollanda Hükümetinden, 'Kuran Yasaklansın' Diyen Aşırı Sağcı Milletvekiline Uyarı

Hollanda'da Aşırı Sağcı Özgürlük Partisi'nin Lideri Geert Wilders'in, Kur'an-ı Kerim'in Yasaklanmasını İstemesine, Hollanda Hükümetinden Uyarı Geldi.

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders'in, Kur'an-ı Kerim'in yasaklanmasını istemesine, Hollanda hükümetinden uyarı geldi.

150 üyeli Hollanda parlamentosunda 9 üyeyle temsil edilen Özgürlük Partisi'nin Başkanı Wilders, De Volkskrant gazetesinde yazdığı yazısında, Kuran'ın "ülkenin anayasal sisteminde yeri olmadığını" ifade etti. Wilders'ın bu talebine yanıt gecikmeden geldi. Hollanda hükümeti açıklamaları ülkedeki toplum ilişkileri için zarar verici olarak niteledi ve aşırı sağcı Wilders'ın talebinin gözönüne alınmaya değer olmadığı vurgulandı. Hollanda Entegrasyon Bakanı Ella Vogelaar yaptığı açıklamada ülkede özgürlük

olduğuna dikkat çekerek, bu talebi Hollanda ve diğer ülkelerde yaşayan Müslümanlar için hakaret olarak niteledi.

Öte yandan, Wilders'a dava açan Hollandalı avukat Els Lucas ise "Bence çok ileri gitti. Parlamentonun bir üyesinin kendisini bu şekilde ifade etmesi çok çirkin" diye konuştu.

(AFP-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title